Forskel mellem versioner af "Instrumentlandingssystem"

Spring til navigation Spring til søgning
m
ingen redigeringsopsummering
m (robot Ændrer: en:Instrument landing system)
m
 
==Sådan virker instrumentlandingssystemet==
Et instrumentlandingssystem består af to sendere. Den ene står for enden af banen og kaldes [[localizer]]. Den udsender horisontale radiobølger, som på flyverens instrument viser, om man ligger til højre eller venstre for banens midterlinie. Den anden sender står ude ved siden af banen, der hvor flyet sætter hjulene ved landing (sætningszonen). Denne sender fungere stort set på samme måde, men viser i stedet om flyveren ligger for højt eller for lavt i forhold til den tilsigtede indflyvningsvinkel. Den typiske indflyvningsvinkel er 3°, men kan variere, hvis forholdene kræver det.
Ud for hver ende af landingsbanen står en [[radiosender]]: Signalet fra senderen nær den ende som flyvemaskinerne flyver ind over øjeblikket før de lander, fortæller modtageren i flyvemaskinen om den ligger over eller under den tilsigtede indflyvningsvinkel i forhold til landingsbanen. Signalet fra senderen i den modsatte ende af landingsbanen fortæller modtageren om den ligger til venstre eller højre for landingsbanens forlængede midterlinje.
 
Informationerne præsenteres grafisk for piloten, enten som et bevægeligt sigtekors eller et par visere på henholdsvis en lodret og en vandret skala; hvis korsets linjer eller skalaernes visere ikke peger på midten, skal piloten simpelt sagt blot "flyve efter viserne", indtil de falder til ro i midten.
223

redigeringer

Navigationsmenu