Skjold (sagnkonge): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m kat fix
udvidelse + link
Linje 1: Linje 1:
Beretningerne om '''kong Skjold''' blander sagaer, myter og legender fra den [[Nordisk mytologi|nordiske mytologi]] sig med mere kendte tidlige elementer af den [[Danmarks historie|danske historie]]
Efter sagaen om skjoldungerne var Skjold søn af [[Odin]] og [[Rind]]. Som konge af sjælland og forfader til [[Dan 2. den storslåede]]s dronning, er han forfader til den danske kongerække.

Da Skjold kun var konge af Sjælland sad han i borgen i Lejre. Lejre var således kongesæde for de fleste andre forhistoriske konger efter skjold. [[Rolf Krake]] er den 12. (Andre kilder siger 14.) konge af det samlede rige efter Skjold, han har således ikke bygget Lejre, som krøniken foreskriver, kun forskønnet.
Ifølge sagaen om skjoldungerne var Skjold søn af [[Odin]] og [[Rind]]. Som konge af Sjælland og forfader til [[Dan 2. den storslåede]]s dronning, er han forfader til den danske kongerække.
Skjold var imidlertid kun konge af Sjælland og regerede sit rige fra kongsborgen i [[Lejre]]. Lejre var kongesæde for de fleste af de forhistoriske konger der efterfulgte Skjold. [[Rolf Krake]] er den 12. (og i henhold til visse kilder den 14.) konge af det samlede rige efter Skjold, han har således formentlig ikke bygget Lejre op fra grunden, som krøniken foreskriver, kun forskønnet, udvidet eller muligvis genopbygget.


==Se også==
==Se også==
*[[Sagnkonger|Den forhistoriske danske kongerække]]
*[[Sagnkonger|Den forhistoriske danske kongerække]]
*[[Kongerækken|Den danske kongerække]]
*[[Kongerækken|Den danske kongerække]]
* [[De nordiske guders familietræ]]



[[Kategori:Nordiske folkesagnkonger]]
[[Kategori:Nordiske folkesagnkonger]]

Versionen fra 19. jun. 2007, 06:13

Beretningerne om kong Skjold blander sagaer, myter og legender fra den nordiske mytologi sig med mere kendte tidlige elementer af den danske historie

Ifølge sagaen om skjoldungerne var Skjold søn af Odin og Rind. Som konge af Sjælland og forfader til Dan 2. den storslåedes dronning, er han forfader til den danske kongerække. Skjold var imidlertid kun konge af Sjælland og regerede sit rige fra kongsborgen i Lejre. Lejre var kongesæde for de fleste af de forhistoriske konger der efterfulgte Skjold. Rolf Krake er den 12. (og i henhold til visse kilder den 14.) konge af det samlede rige efter Skjold, han har således formentlig ikke bygget Lejre op fra grunden, som krøniken foreskriver, kun forskønnet, udvidet eller muligvis genopbygget.

Se også