Lyngbyvej: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m Lyngbymotorvejen flyttet til Lyngbyvej: Passer bedre jf. disk.
 
EPO (diskussion | bidrag)
m Rettelse efter flytning
Linje 1: Linje 1:
'''Lyngbyvej''' (del af [[Sekundærrute 201]]) er en af [[København]]s store [[indfaldsvej]]e. Den starter i [[Jægersborg]] som forlængelse af [[Lyngby Hovedgade]] ved [[Vintappersø]]en og fortsætter i sydøstlig retning som [[lokalkørebane]] for [[Helsingørmotorvejen]], fra hvor denne krydser [[Motorringvej 3]]. Ved [[Hans Knudsens Plads]] ender motorvejen og Lyngbyvej fortsætter som almindelig vej til [[Vibenshus Runddel]], hvor den bliver til [[Nørre Allé]].
'''Lyngbymotorvejen''' er en [[motorvej]], som tilslutter [[Helsingørmotorvejen]] E55,E47 og [[rute 19]]. Motorvejen er en del af sekundærerute 201. Den rammer København nordfra, ved [[Ydre Østerbro]] og er en af de største indfaldsveje til København, med omkring 60.000 biler dagligt<ref>[http://www.cykelviden.dk/cykelviden/Trafikindex/391_T%C3%A6llerapport2005.pdf Statistik for trafikken i København]</ref>.

Ruten er en af de største indfaldsveje til København, med omkring 60.000 biler dagligt<ref>[http://www.cykelviden.dk/cykelviden/Trafikindex/391_T%C3%A6llerapport2005.pdf Statistik for trafikken i København]</ref>.


==Kilder==
==Kilder==
Linje 6: Linje 8:
{{trafikstub}}
{{trafikstub}}


[[Kategori:Motorveje i Danmark]]
[[Kategori:Gader i København]]

Versionen fra 22. jun. 2007, 12:14

Lyngbyvej (del af Sekundærrute 201) er en af Københavns store indfaldsveje. Den starter i Jægersborg som forlængelse af Lyngby Hovedgade ved Vintappersøen og fortsætter i sydøstlig retning som lokalkørebane for Helsingørmotorvejen, fra hvor denne krydser Motorringvej 3. Ved Hans Knudsens Plads ender motorvejen og Lyngbyvej fortsætter som almindelig vej til Vibenshus Runddel, hvor den bliver til Nørre Allé.

Ruten er en af de største indfaldsveje til København, med omkring 60.000 biler dagligt[1].

Kilder

TrafikSpire
Denne trafikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.