Otto Robert Frisch: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
ny ... spinkel artikel
 
stavninger
Linje 1: Linje 1:
'''Otto Robert Frisch''' ([[1. oktober]] [[1904]] – [[22. september]] [[1979]]) var østrigsk-engelsk kernefysikker.
'''Otto Robert Frisch''' ([[1. oktober]] [[1904]] – [[22. september]] [[1979]]) var østrigsk-engelsk kernefysiker.


Frisch flygtede fra [[Østrig]] ved nazisternes magtovertagelse i 1933 til [[København]], hvor han var med i Niels Bohrs internationale gruppe af fysikere. Frich og [[Lise Meitner]] opdagede at [[Otto Hahn]] i [[Berlin]] havde lavet en ny slags kernereaktion, som de kaldte kernefission, Frisch beskrev det eksplosive potentiale i den nukleare kædereaktion.
Frisch flygtede fra [[Østrig]] ved nazisternes magtovertagelse i 1933 til [[København]], hvor han var med i Niels Bohrs internationale gruppe af fysikere. Frisch og [[Lise Meitner]] opdagede at [[Otto Hahn]] i [[Berlin]] havde lavet en ny slags kernereaktion, som de kaldte kernefission, Frisch beskrev det eksplosive potentiale i den nukleare kædereaktion.
Fra 1939 var Frisch i [[Birmingham]]. Han deltog under [[2. verdenskrig]] i [[Manhattan Project]].
Fra 1939 var Frisch i [[Birmingham]]. Han deltog under [[2. verdenskrig]] i [[Manhattan Project]].



Versionen fra 4. jul. 2007, 13:34

Otto Robert Frisch (1. oktober 190422. september 1979) var østrigsk-engelsk kernefysiker.

Frisch flygtede fra Østrig ved nazisternes magtovertagelse i 1933 til København, hvor han var med i Niels Bohrs internationale gruppe af fysikere. Frisch og Lise Meitner opdagede at Otto Hahn i Berlin havde lavet en ny slags kernereaktion, som de kaldte kernefission, Frisch beskrev det eksplosive potentiale i den nukleare kædereaktion. Fra 1939 var Frisch i Birmingham. Han deltog under 2. verdenskrig i Manhattan Project.