Forskel mellem versioner af "Hezbe Wahdat"

Spring til navigation Spring til søgning
133 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
små korrektioner + tilføjelser
(små korrektioner + tilføjelser)
'''Hezb-e Wahdat-e Islami Afghanistan''' (Forkortet Hezbe Whadat (HW)) er et politisk parti i [[Afghanistan]]. HW er det største [[Shiisme|Shiaparti]] i Afghanistan. Hovedparten af partietpartiets beståropbakning stammer fra medlemmer af den etniske gruppe [[Hazara]]er som beskyttede sig selv i kampen mod det tidliger afghanske styre under den afghanske borgerkrig i starten af 90'erne.
 
HW var med til at bekæmpe den sovietisesovjetiske invaion i Afghanistan. De hjalp også med at afsætte det kommunistiske styre i [[Kabul]]. Da en ny regering, ledet af [[Jamiat-e-Islami Afghanistan]] partiet overtog magten, blev wahdat partiet nægtet alle former for politiskepolitisk stillingerrepræsentation i kabinetet.
 
Efter installeringen af en ny regering, efter [[Krigen i Afghanistan (2001-nutid)|11. September kampene]], fik Whadat endelig politisk indflydelse.
 
Hezbe Wahdat består hovedsagelig at Hazaraer og mange menneskerhar menerden opfattelse, at alle Hazaraer er medlemmer af - eller støtter op om - Hezbe Wahdat, dettehvilket er dogabsolut ikke sandter tilfældet.
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Politiske partier]]
[[Kategori:Afghanistan]]
 
[[en:HezbaHezbe Wahdat]]
19.744

redigeringer

Navigationsmenu