Forskel mellem versioner af "The Libertines"

Spring til navigation Spring til søgning
1.549 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
ingen redigeringsopsummering
'''The Libertines''' var et britisk [[punk rock]] band. Bandet bestod af [[Pete Doherty]] (vokal/guitar), Carl Barât (vokal/guitar), John Hassall (bas) og Gary Powell (trommer). Deres debutsingle "What A Waster" ([[2002]]), der blev produceret af den tidligere [[Suede]] guitarist [[Bernard Butler]], blev nummer 37 på hitlisten. Singlen blev efterfulgt af "Up The Bracket", der blev nummer 29 på singlehitlisten. Kort tid efter udgav de deres første album [[Up The Bracket]], der blev produceret af [[Mick Jones]], kendt fra [[The Clash]]. I [[2004]] udgav de deres andet og sidste album [[The_Libertines_(Album)|The Libertines]]. Bandet blev opløst i december 2004. På dette tidspunkt var bandet verdenskendt. De satte gang i endnu en britpop bølge, modtog anmelderros og priser for deres musik, og Pete Doherty blev et stilikon.
Trods bandets store popularitet var der interne stridigheder. Pete Doherty begik indbrud i Carl Barât's lejlighed, og under retssagen erklærede han sig skyldig i indbrud, samt misbrug af heroin. Han blev idømt 6 måneder i fængsel. Pete Doherty spiller nu i [[Babyshambles]]. [[Carl Barât]] Spiller nu i [[Dirty Pretty Things]].
 
 
 
== Historie ==
I 1997 mødes [[Carl Barât]] og [[Pete Doherty]], da Barât studerer teater på Brunel University, Uxbridge, England, og i den forbindelse delte en lejlighed med Amy-Jo Doherty; søster til Pete. Egentlig, kom de ikke godt ud af det sammen, men de fandt ud af at de elete samme interesser for musik og kreativitet, og de begyndte herefter at komponere musik sammen. Barât opgav sine teater kurser, som han havde startet på to år for inden; Pete droppede hans studie af Engelsk Litteratur på Queen Mary, [[University of London Queen Mary College]], som han havde startet på 1 år for inden. Herefter flytter de sammen i en lejlighed på Camden Road i det nordlige London.
 
De dannede et band med deres nabo Steve Bedlow (aka. "''Scarborough Steve''"), og navngav bandet "The Strand". Dette ændrer de dog imidertid til The Libertines efter [[Marquis de Sade]] s Lust of the Libertines, skønt de i den forbindelse også overvejede "The Albion". De mødte John Hassall og Johnny Borrell (sidstnævnte skred hurtigt og dannede senere Razorlight) gennem Bedlow, og Hassall sluttede sig i den forbindelse til bandet som bassist. På dette tidpunkt besad de ingen trommeslager, allerede spillede de koncerter. Disse fandt ofte sted i Pete og Carls lejlighed.
 
Inden for få uger bookede de sig plads i [[Odessa studios]] for at kunne indspillede 3 sange, hjulpet af Gwyn Mathias, som tidligere havde arbejdet med The Sex Pistols). Omend, de var skuffet over deres "scheduled" trommeslager, så Mathias hvervede Paul Dufour.
 
 
 
Anonym bruger

Navigationsmenu