Foreningen Skånsk Fremtid: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ny side: Foreningen Skånsk Fremtid er en forening, der støtter skånelandske bestræbelser for større selvstyre og oplyser om Skånes gamle danske historie og kultur. Med [[Øresun...
 
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
Foreningen Skånsk Fremtid er en forening, der støtter [[Skåneland|skånelandske]] bestræbelser for større selvstyre og oplyser om Skånes gamle danske historie og kultur. Med [[Øresundsbroen]] og [[Øresundsregionen]] er der skabt de bedste betingelser skabt for at genskabe det gamle fællesskab over Sundet.
Foreningen Skånsk Fremtid er en forening, der støtter [[Skåneland|skånelandske]] bestræbelser for større selvstyre og oplyser om Skåne, Halland og Blekinges gamle danske historie og kultur. Med [[Øresundsbroen]] og [[Øresundsregionen]] er der skabt gode betingelser for at styrke det gamle fællesskab over Sundet.


I Danmark blev Foreningen Skånsk Fremtid oprettet i 1992 for at støtte den skånelandske søsterforening, [Föreningen Skånelands Framtid].
Skånsk Fremtid tænker sig et fremtidigt [[Skåne]] som en selvstyrende region i [[regionernes Europa]] med eget [[parlament]]. Af samme grund vil man modvirke at [[Sverige]] deler Skånelandene op efter linier, som savner historisk begrundelse i et formodet forsøg på at svække den skånske identitet.


Skånsk Fremtid forestiller sig et fremtidigt [[Skåne]] som en selvstyrende region i [[Regionernes Europa]] med eget [[parlament]]. Af samme grund vil man modvirke, at [[Sverige]] deler Skånelandene op efter linier, som savner historisk begrundelse, i et formodet forsøg på at svække den skånske identitet. Man vil ligeledes virke for at [[krigsbytte]] fra svenskekrigene bringes tilbage til Danmark og Skåne, og vil modsætte sig, at Øresundforbindelsen belastes med afgifter, som kan sinke sammensvejsningen af København og Malmø-Lund-området.
I Danmark blev Foreningen Skånsk Fremtid oprettet i 1992 for at støtte den skånelandske søsterforening, [Föreningen Skånelands Framtid], i kampen for at bevare respekten for de gamle danske landsdeles fortid, kultur og historiske grænser.


Det er foreningens opfattelse, at Danmark med sin underskrift på fredsaftalerne er i sin gode ret til at forsvare det skånske mindretals rettigheder, men har svigtet skåningerne af hensyn til [[det nordiske samarbejde]].
Foreningen vil ligeledes virke for at [[krigsbytte]] fra svenskekrigene bringes tilbage til Danmark og Skåne, og vil modsætte sig, at Øresundforbindelsen belastes med afgifter, som kan sinke sammensvejsningen af København og Malmø-Lund-området.

Foreningen mener at Danmark med sin underskrift på fredsaftalerne er i sin gode ret til at forsvare det skånske mindretals rettigheder, og har svigtet skåningerne af hensyn til [[det nordiske samarbejde]].


==Eksterne henvisninger==
==Eksterne henvisninger==

Versionen fra 26. jul. 2007, 20:49

Foreningen Skånsk Fremtid er en forening, der støtter skånelandske bestræbelser for større selvstyre og oplyser om Skåne, Halland og Blekinges gamle danske historie og kultur. Med Øresundsbroen og Øresundsregionen er der skabt gode betingelser for at styrke det gamle fællesskab over Sundet.

I Danmark blev Foreningen Skånsk Fremtid oprettet i 1992 for at støtte den skånelandske søsterforening, [Föreningen Skånelands Framtid].

Skånsk Fremtid forestiller sig et fremtidigt Skåne som en selvstyrende region i Regionernes Europa med eget parlament. Af samme grund vil man modvirke, at Sverige deler Skånelandene op efter linier, som savner historisk begrundelse, i et formodet forsøg på at svække den skånske identitet. Man vil ligeledes virke for at krigsbytte fra svenskekrigene bringes tilbage til Danmark og Skåne, og vil modsætte sig, at Øresundforbindelsen belastes med afgifter, som kan sinke sammensvejsningen af København og Malmø-Lund-området.

Det er foreningens opfattelse, at Danmark med sin underskrift på fredsaftalerne er i sin gode ret til at forsvare det skånske mindretals rettigheder, men har svigtet skåningerne af hensyn til det nordiske samarbejde.

Eksterne henvisninger