Diskussion:Handelshøjskole: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
::Her definitionen på en ''handelshøjskole'' fra Nudansk Ordbog (19. udg., 2. opl., 2005): "en højere læreanstalt hvor der undervises i discipliner inden for handel og erhverv, fx sprog og økonomi". ''Businessschool'' forekommer ikke.
 
::Er Niels Brock så en handelshøjskole? Måske ikke i snæver juridisk forstand, men uden tvivl i almindelig sprogbrug. Den Store Danske Encyklopædi skriver om Niels Brock: "Niels Brock Copenhagen Business College, Danmarks største handelsskole, grdl. 1888 i København."
 
::Artiklen bør omdøbes til Handelshøjskole, og jeg foreslår følgende tekst:
 
::"En handelshøjskole er en uddannelsesinstitution på universitetsniveau, der underviser i emner som regnskab, bogføring, finans, markedsføring, virksomhedsledelse, strategi og kvantitativ metode og driver forskning. Mens handelshøjskolerne i Danmark ofte er selvstændige institutioner, er de i udlandet ofte knyttet til et universitet som en underafdeling.
 
::Handelshøjskolen i København er et eksempel på en dansk handelshøjskole og har for nylig skiftet navn til Copenhagen Business School [Er dette nu også helt rigtigt?? Begge navne står på deres hjemmeside]. I USA og Storbritannien er en business school ofte forbundet med et universitet, der tilbyder Master of Business Administration-kurser."
 
::-- [[Bruger:Arild_kierkegaard|Arild_kierkegaard]] 26. jul 2007, 23:48 (CEST)
174

redigeringer

Navigationsmenu