Vibenshus Runddel: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
runddel -> Rundkørsel link
m Triva + link
Linje 1: Linje 1:
'''Vibenshus Runddel''' er en [[Rundkørsel|runddel]] på [[Østerbro]] i [[København]], hvor [[Jagtvej (København)|Jagtvej]], [[Lyngbyvej]] og Nørre Allé møder hinanden. Runddelen ligger lige ud for det nordvestlige hjørne af [[Fælledparken]]. På runddelen er et tårn med blinkende [[neon]]lys i form af frøer, der er symbol på fabrikken [[Galle & Jessen]], der tidligere lå netop på runddelen. Tårnet med disse frøer er dog nu delvist tildækket af en nyopført bygning.
'''Vibenshus Runddel''' er vejkryds og tidligere [[Rundkørsel|runddel]] på [[Østerbro]] i [[København]], hvor [[Jagtvej (København)|Jagtvej]], [[Lyngbyvej]] og Nørre Allé møder hinanden. Runddelen ligger lige ud for det nordvestlige hjørne af [[Fælledparken]].

I 1950'erne var runddelen stadig en rundkørsel [http://www.sitecenter.dk/erikv-pedersen/nss-folder/sporvognsfotostildivandresider/Dias%20181%20KS%20linie%20181%20Osterbro%20Rundd.%201958.JPG] - denne blev angiveligt sløjfet til fordel for et almindeligt vejkryds i forbindelse med forberedelserne til den aldrig gennemførte ''søring'' i København.

Ved runddelen lå tidligere produktionsfaciliteter for [[Galle & Jessen]]. Produktionsbygningerne er revet ned og erstattet af et kontorhus for [[IBM]]. Dog eksisterer fabrikkens skorsten med blinkende [[neon]]lys i form af frøer, stadig - delvis skjult bag kontorbygningen.


{{DK-geostub}}
{{DK-geostub}}

Versionen fra 22. aug. 2007, 09:54

Vibenshus Runddel er vejkryds og tidligere runddelØsterbro i København, hvor Jagtvej, Lyngbyvej og Nørre Allé møder hinanden. Runddelen ligger lige ud for det nordvestlige hjørne af Fælledparken.

I 1950'erne var runddelen stadig en rundkørsel [1] - denne blev angiveligt sløjfet til fordel for et almindeligt vejkryds i forbindelse med forberedelserne til den aldrig gennemførte søring i København.

Ved runddelen lå tidligere produktionsfaciliteter for Galle & Jessen. Produktionsbygningerne er revet ned og erstattet af et kontorhus for IBM. Dog eksisterer fabrikkens skorsten med blinkende neonlys i form af frøer, stadig - delvis skjult bag kontorbygningen.

Dansk geografiSpire
Denne artikel om Danmarks geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

55°42′23.1″N 12°33′46.62″Ø / 55.706417°N 12.5629500°Ø / 55.706417; 12.5629500