Frank Aaen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Lars bk, fjerner ændringer fra 212.93.39.29 (bidrag)
No edit summary
Linje 12: Linje 12:
Det socialistiske magasin [[Røde Blade]] udsendte i [[1980]] og [[1984]] Frank Aaen som journalist til [[Afghanistan]]. Aaen er siden hen af politiske modstandere blevet beskyldt for ved denne lejlighed at have deltaget i afhøringer af tilfangetagne [[mujahedinere]] i samarbejde med det afghanske sikkerhedspoliti, [[KHAD]] og den sovjetiske efterretningstjeneste [[KGB]].
Det socialistiske magasin [[Røde Blade]] udsendte i [[1980]] og [[1984]] Frank Aaen som journalist til [[Afghanistan]]. Aaen er siden hen af politiske modstandere blevet beskyldt for ved denne lejlighed at have deltaget i afhøringer af tilfangetagne [[mujahedinere]] i samarbejde med det afghanske sikkerhedspoliti, [[KHAD]] og den sovjetiske efterretningstjeneste [[KGB]].


"[[Nyhedsavisen]]" har i marts 2007 afdækket historien. Avisen har fremlagt beviser for, at Aaen befandt sig i en fangelejr for tilfangetagne muhajedinere, som han også interviewede. At Aaen ved den lejlighed skulle have overværet tortur eller medvirket ved en afhøring, forbliver påstande, som der ikke foreligger nogen beviser for. [[Mette Herborg]], hvis [[kronik]] i [[Berlingske Tidende]] i juni 2001 er kritikernes kilde til beskyldningerne, kan ikke fremlægge andre kilder end Frank Aaens egne artikler, der kun taler om interviews.
"[[Nyhedsavisen]]" har i marts 2007 afdækket historien. Avisen har fremlagt beviser for, at Aaen befandt sig i en fangelejr for tilfangetagne muhajedinere, som han også interviewede. At Aaen ved den lejlighed skulle have overværet tortur eller medvirket ved en afhøring, forbliver påstande, som der ikke foreligger nogen beviser for. [[Mette Herborg]], hvis [[kronik]] i [[Berlingske Tidende]] i juni 2001 er kritikernes kilde til beskyldningerne, kan ikke fremlægge andre kilder end Frank Aaens egne artikler, der kun taler om interviews. Frank Aaen elsker at sætte ild til topskattekroner.


==Kilder==
==Kilder==

Versionen fra 7. sep. 2007, 14:54

Fil:Frank Aaen.jpg
Frank Aaen.

Frank Aaen, født 25. juli 1951, økonom og medlem af Folketinget for Enhedslisten.

Frank Aaen blev født i Nørresundby som af kommis Carlo Aaen og kontorassistent Betty Aa. Han gik på Rantzausgade Skole 1958-67 og derefter på Aalborghus Statsgymnasium 1967-71. Efter studier ved Aalborg Universitet 1974-1985 (orlov 1977-82) erhvervede han sig titlen cand.oecon.


I perioden 1977-82 virkede han som formand for DKP`s studenterorganisation:Kommunistiske Studenter og var medlem af DKP. Som medlem af DKP forsvarede Frank Aaen DKP's politik. Det indebar en ukritisk støtte til det sovjetiske broderparti's politik bl.a blev Sovjet's invasion i Afghanistan forsvaret af DKP. Brezhnev sendte Sovjet-hæren ind i Afghanistan i 1979. En invasion som blev til Sovjets "Vietnam" - som det blev udtrykt. 1986-89 var Aaen politisk redaktør på DKP´s dagblad Land og Folk. Herefter arbejdede han i perioden 1990-92 som freelanceøkonom 1990-92, indtil han i 1992 blev ansat som økonom og sektionsleder i Det Kommunale Kartel. Herfra har han haft orlov siden 21. september 1994 for at pleje en politisk karriere.

Frank Aaen blev d. 21. september 1994 folketingsmedlem for Enhedslisten i Nordjyllands Amtskreds, en post han bestred indtil d. 20. november 2001 og igen i Århus Amtskreds fra 8. februar 2005. Han er i dag Enhedslistens kandidat i Aalborg Øst-kredsen.

Kontrovers omkring Afghanistan-besøg i firserne

Det socialistiske magasin Røde Blade udsendte i 1980 og 1984 Frank Aaen som journalist til Afghanistan. Aaen er siden hen af politiske modstandere blevet beskyldt for ved denne lejlighed at have deltaget i afhøringer af tilfangetagne mujahedinere i samarbejde med det afghanske sikkerhedspoliti, KHAD og den sovjetiske efterretningstjeneste KGB.

"Nyhedsavisen" har i marts 2007 afdækket historien. Avisen har fremlagt beviser for, at Aaen befandt sig i en fangelejr for tilfangetagne muhajedinere, som han også interviewede. At Aaen ved den lejlighed skulle have overværet tortur eller medvirket ved en afhøring, forbliver påstande, som der ikke foreligger nogen beviser for. Mette Herborg, hvis kronik i Berlingske Tidende i juni 2001 er kritikernes kilde til beskyldningerne, kan ikke fremlægge andre kilder end Frank Aaens egne artikler, der kun taler om interviews. Frank Aaen elsker at sætte ild til topskattekroner.

Kilder