Terrorangrebet den 22. juli 1985: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
wiki, diverse sproglige rettelser
Linje 1: Linje 1:
'''Den 22. juli 1985''' bliver der sprængt to [[bombe]]r i [[København]].
'''Terrorangrebet [[22. juli]] [[1985]]''' var to [[bombe]]r der eksploderede i [[København]].
Den første bombe sprang ved [[Northwest Airlines|Northwest Orient Airlines]] på [[Vester Farimagsgade]] 7 i [[København]] kl. 10:24. En forbipasserende [[algeriet|algiersk]] mand på cykel blev hårdt kvæstet, med forbrændinger over hele kroppen, og døde få dage senere.

Den anden bombe sprang ved [[Det mosaiske Troessamfund]]s [[synagoge]] i [[Krystalgade]] 12 kl. 10:28. 27 mennesker der opholdt sig på [[Det mosaiske Troessamfund]]s plejehjem i Krystalgade kom til skade.
Den første bombe sprænger ved [[Northwest Airlines|Northwest Orient Airlines]] på Vester Farimagsgade 7 i [[København]] kl. 10:24. En forbipasserende algiersk mand på cykel bliver hårdt kvæstet af forbrændinger over hele kroppen, og dør få dage senere.
[[Dansk Politi|Politiet]] fandt en taske med en tredje bombe, der ikke var sprunget. Den var blevet kastet i [[Nyhavn]]. Bomben blev af eksperter betegnet som den mest professionelt udførte bombe man havde fundet i Danmark.

Den [[shia]]muslimske terrororganisation Jihad (Hellig Krig) tog ansvaret for angrebet. Tre [[palæstina|palæstinensere]] blev i [[1989]] idømt fængsel på livstid for angrebet.
Den anden bombe sprænger ved [[Det mosaiske Troessamfund]]s synagoge i Krystalgade 12 kl. 10:28. 27 mennesker der opholder sig på [[Det mosaiske Troessamfund]]s plejehjem i Krystalgade kommer til skade.

[[Dansk Politi|Politiet]] finder en taske med en tredje uafsprunget bombe, der er blevet kastet i [[Nyhavn]]. Bomben bliver af eksperter betegnet som den mest professionelt udførte bombe man har fundet i Danmark.

Den shiamuslimske terrororganisation Jihad (Hellig Krig) tog ansvaret for angrebet. Tre palæstinensere blev i 1989 dømt for angrebet og idømt fængsel på livstid.


==Kilder / Eksterne henvisninger==
==Kilder / Eksterne henvisninger==

Versionen fra 11. sep. 2007, 23:51

Terrorangrebet 22. juli 1985 var to bomber der eksploderede i København. Den første bombe sprang ved Northwest Orient AirlinesVester Farimagsgade 7 i København kl. 10:24. En forbipasserende algiersk mand på cykel blev hårdt kvæstet, med forbrændinger over hele kroppen, og døde få dage senere. Den anden bombe sprang ved Det mosaiske Troessamfunds synagoge i Krystalgade 12 kl. 10:28. 27 mennesker der opholdt sig på Det mosaiske Troessamfunds plejehjem i Krystalgade kom til skade. Politiet fandt en taske med en tredje bombe, der ikke var sprunget. Den var blevet kastet i Nyhavn. Bomben blev af eksperter betegnet som den mest professionelt udførte bombe man havde fundet i Danmark. Den shiamuslimske terrororganisation Jihad (Hellig Krig) tog ansvaret for angrebet. Tre palæstinensere blev i 1989 idømt fængsel på livstid for angrebet.

Kilder / Eksterne henvisninger