Jobansøgning: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m kat + wiki
Linje 1: Linje 1:
En '''jobansøgning''' er en skriftlig eller mundtlig henvendelse til et [[firma]] eller en [[arbejdsgiver]] vedrørende et ønsket [[job]]. Der skelnes mellem opfordret og uopfordret ansøgning, hvilket henviser til, om der er lavet et [[stillingsopsalg]], eller ansøgningen er lavet uden arbejdsgiveren har givet udtryk for konkret mangel i det ønskede job.
{{formatering}}
En '''jobansøgning''' er når en person henvender sig til en arbejdsgiver for at søge en arbejdsstilling/job. Det kan være besvarelse af et konkret jobopslag, eller en uopfordret ansøgning.


Ved opfordrede ansøgninger er der typisk en sidste frist for søgning, hvorefter man normalt får et svarbrev med enten et tilbud om en [[jobsamtale]] eller et afslag.
Ansøgningen skal bla. indeholde:


==Indhold==
En jobansøgning indeholder typisk
* Navn, adresse og dato
* Navn, adresse og dato
* Kortfattet [[CV]]
* Kortfattet [[CV]]
* Kvalifikationer og motivation i forhold til søgte stilling
* Kvalifikationer og motivation i forhold til søgte stilling
* Kontaktoplysninger, tlf, adresse.
* Kontaktoplysninger

[[kategori:erhvervsliv]]

Versionen fra 30. sep. 2007, 15:03

En jobansøgning er en skriftlig eller mundtlig henvendelse til et firma eller en arbejdsgiver vedrørende et ønsket job. Der skelnes mellem opfordret og uopfordret ansøgning, hvilket henviser til, om der er lavet et stillingsopsalg, eller ansøgningen er lavet uden arbejdsgiveren har givet udtryk for konkret mangel i det ønskede job.

Ved opfordrede ansøgninger er der typisk en sidste frist for søgning, hvorefter man normalt får et svarbrev med enten et tilbud om en jobsamtale eller et afslag.

Indhold

En jobansøgning indeholder typisk

  • Navn, adresse og dato
  • Kortfattet CV
  • Kvalifikationer og motivation i forhold til søgte stilling
  • Kontaktoplysninger