Forskel mellem versioner af "Flæskesteg"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 13 år siden
m
Rettet en mindre stavefejl/tyrkfelj
(lidt tilføjelser)
m (Rettet en mindre stavefejl/tyrkfelj)
Flæskesteg er en traditionel ret mange steder [[juleaften]] eller til [[julefrokost]]er. Flæskesteg er ikke fedtfattig, så det er en ret, der traditionelt hører til den køligere del af året. Retten tilberedes med sprød svær og serveres med lun [[rødkål]] samt [[Brunede kartofler|brunede]] og hvide [[kartofler]], [[brun sovs]] samt sødt og surt. [[And]] eller [[gås]] er andre traditionelle retter som spises ved højtider.
 
[[flæskesvær|Sværen]] anses af mange som en udsøgt delikatesse og den kan grillegrilles for sig selv for at gøre den ekstra sprød. Flæskesvær findes også som en færdiglavet [[snack]], ofte "hjemmelavet" hos den lokale [[slagter]] eller i [[supermarked]]et.
 
Flæskesteg er på ingen måde begrænset til udelukkende at blive serveret ved højtider. Tilberedning af retten kan varieres på utallige måder, ligesom den kan krydres eller marineres forskelligt fra gang til gang. Stegningen kan foregå i [[grydestegning|gryde]], [[ovnstegning|ovn]] eller på [[grill]], og specielt en kuglegrill giver et rigtig godt resultat. Også tilbehøret kan varieres, og det er en rigtig god ide at anvende årstidens [[krydderurter]], m.m. til at give retten et ekstra pift.
138

redigeringer

Navigationsmenu