Diskussion:C Sharp: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
m Diskussion:C Sharp flyttet til Diskussion:C♯: Siden hed "C Sharp" med det argument, at det ikke var muligt at kalde den "C#". Da det korrekte navn er "C♯" holder argumentet ikke.
m Diskussion:C♯ flyttet til Diskussion:C Sharp over en omdirigering: annullering af tidligere flytning. Det korrekte navn er C# (med nummertegn), også selv om nummertegnet læses som et krydstegn. Se forklaring og kilder på enwiki.
(Ingen forskel)

Versionen fra 3. nov. 2007, 11:21

Kan denne artikel flyttes til C# med MediaWiki 1.5? --Palnatoke 14. jul 2005 kl. 07:10 (CEST)

Det kan den vist ikke, nej. --Palnatoke 14. jul 2005 kl. 07:11 (CEST)

Udtale af c#

Det er sikkert en død sild, men jeg vil godt slå et slag for at få indført en kommentar om udtalen af C#. Navnet C# er - bl.a. ifølge den engelske artikel om C# - hentet fra musikken, hvor c# læses "kryds for C" eller "cis". Udtalen "See Sharp" er da også netop udtalen af tonen cis på engelsk. Derfor burde den danske udtale være "sis", og ikke "si: sjarp". Sprogene C og C++ udtales mig bekendt som regel på helt normalt dansk - altså "se" og "se plus plus", ikke "si:" og "si: plôs plôs" - så derfor burde C# også udtales på dansk, lige ud af landevejen som "sis".

Jeg holder selv stædigt fast i den udtale, men er pessimist mht. at få den udbredt. Men selv om man så holder fast i den engelskbaserede udtale, var det måske en ide at få klarlagt om den mest almindelige form er "se sjarp" eller "si: sjarp" (altså om c'et udtales på dansk eller engelsk).

--Jens Gyldenkærne Clausen 6. okt 2006 kl. 00:09 (CEST)

Det er desværre ikke Wikipedias opgave at udbrede passende termer. Heller ikke for "Se Havelåge". Vi må bare vente på at afløseren Db eller D kommer på gaden. :-) Rune Magnussen 15. okt 2006 kl. 23:20 (CEST)