Judits Bog: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
stavefejl
Opdateret sprogligt og indholdsmæssigt - var lige lidt for hurtig med redigeringerne - sorry
Linje 1: Linje 1:
'''Judits Bog''' er en af ''de [[deuterokanoniske Bøger]]'' eller ''apokryfe'' skrifter der i nogen kirkesamfund er indføjet i [[Bibelen]]. Bogen beretter om hændelser fra [[Israels historie]]. Judits Bog fortæller om [[Assyrien]]s angreb på [[israelitterne]] under en hærfører ved navn Holofernes. En enke ved navn Judit gjorde imidlertid et stort indtryk på hærføreren og han holdt et stort [[gæstebud]] for hende. Da han i beruset tilstand har fået hende for sig selv, dræber hun ham med hans eget sværd. [[Assyrerne]]s angreb bliver dermed stoppet.
'''Judits Bog''' er et gammeltestamentligt apokryft skrift også kaldet ''de [[deuterokanoniske Bøger]]'' og var indføjet i [[Septuaginta]], den græske oversættelse af [[Det Gamle Testamente]]. Bogen fortæller om den smukke jøde, Judit, som med sin skønhed og sit vovemod, besejrer hendes hjembys fjender, [[assyrerne]]. Judits Bog fortæller om [[Assyrien]]s angreb på [[israelitterne]] under hærføreren Holofernes. Judit gør et stort indtryk på Holofernes og da han i beruset tilstand har fået hende for sig selv, dræber hun ham med hans eget sværd. [[Assyrerne]] flygter og angrebet bliver dermed stoppet.


[[Kategori:Deuterokanoniske bøger]]
[[Kategori:Deuterokanoniske bøger]]

Versionen fra 4. nov. 2007, 22:29

Judits Bog er et gammeltestamentligt apokryft skrift også kaldet de deuterokanoniske Bøger og var indføjet i Septuaginta, den græske oversættelse af Det Gamle Testamente. Bogen fortæller om den smukke jøde, Judit, som med sin skønhed og sit vovemod, besejrer hendes hjembys fjender, assyrerne. Judits Bog fortæller om Assyriens angreb på israelitterne under hærføreren Holofernes. Judit gør et stort indtryk på Holofernes og da han i beruset tilstand har fået hende for sig selv, dræber hun ham med hans eget sværd. Assyrerne flygter og angrebet bliver dermed stoppet.