Observation: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Sacata (diskussion | bidrag)
No edit summary
m wiki, kat + iw
Linje 1: Linje 1:
En '''observation''' er en iagttagelse som bruges i [[videnskabelig metode]]. Ordet benyttes særligt inden for [[naturvidenskab]]en, hvor observationer er af grundlæggende nødvendighed. Siden [[Galilei]]s tid har det været den almindelige opfattelse blandt [[fysiker]]e, at naturvidenskaben skal beskrive naturen, ikke forklare den. Basis for at opstille beskrivelser er således observationer og målinger, der gøres.
{{wikify}}

Observationer er [[iagttagelse]]r. Ordet benyttes særligt inden for [[naturvidenskab]]en, inden for hvilken observationer er af grundlæggende nødvendighed. Siden [[Galilei]]s tid har det været den almindelige opfattelse blandt [[fysiker]]e, naturvidenskaben skal beskrive naturen, ikke forklare den. Basis for at opstille beskrivelser er således observationer og målinger, der gøres.--[[Bruger:Greg|Greg]] 31. maj 2007, 20:57 (CEST)
[[kategori:naturvidenskab]]

[[ar:رصد]]
[[bg:Наблюдение]]
[[ca:Observació]]
[[cs:Pozorování]]
[[de:Beobachtung]]
[[en:Observation]]
[[et:Vaatlus]]
[[es:Observación]]
[[eo:Observado]]
[[fr:Observation]]
[[id:Pengamatan]]
[[nl:Observatie]]
[[ja:観測]]
[[pl:Obserwacja (psychometria)]]
[[pt:Observação]]
[[ru:Наблюдение]]
[[simple:Observation]]
[[sk:Pozorovanie]]
[[sr:Посматрање]]
[[fi:Havainto]]
[[sv:Observation]]
[[th:การสังเกต]]

Versionen fra 5. nov. 2007, 12:19

En observation er en iagttagelse som bruges i videnskabelig metode. Ordet benyttes særligt inden for naturvidenskaben, hvor observationer er af grundlæggende nødvendighed. Siden Galileis tid har det været den almindelige opfattelse blandt fysikere, at naturvidenskaben skal beskrive naturen, ikke forklare den. Basis for at opstille beskrivelser er således observationer og målinger, der gøres.