Bruger:Bjoerna: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Bjoerna (diskussion | bidrag)
Foto (diskussion | bidrag)
→‎Kommentarer (pt. tom): Spørgsmål til Skanderbeg.
Linje 46: Linje 46:


{{Babel|da|en-3|sv-1|de-1}}
{{Babel|da|en-3|sv-1|de-1}}

Kære Bjørn Andersen. Som den autoritet du er på Albaniens og Skanderbegs historie har jeg læst diverse tekster du har skrevet, med stor interesse. Imidlertid er der nogle ting jeg savner. Intet sted skriver du at S blev født i Epiros, dvs i Nordgrækenland. Heller intet sted nævner du at S i realiteten var Janitsar hos Sultanen. Det nævnes heller ikke som mulighed (måske fordi du ikke er tilhænger af teorien) at S oprindelig netop var kristen. Teorien er jo sandsynlig eftersom kun kristnes drengebørn blev taget som Janitsarer, samt endvidere fordi S, efter sin nyvundne militære magt pludselig "konverterede" til kristendommen. Endvidere er der flere faktorer der taler for muligheden af at S var græsk: Hans fødsel i Epiros, hans biografi hvor Epiros nævnes langt oftere end Albanien, det faktum at han var janitsar, samt hans navn Kastrioti som er et ubetvivleligt græsk navn. Læs evt mine tilføjelser under wikipediaartiklen. Det vil interessere mig meget at høre hvordan du ser på disse ting, og hvorfor disse ting slet ikke nævnes. MVH --[[Bruger:Foto|Foto]] 5. nov 2007, 19:09 (CET)

Versionen fra 5. nov. 2007, 20:09

Bjørn Andersen

Jan. 2006: Nærmere info

Bjørn Andersen er kultursociolog (cand.mag. i dansk og kultursociologi, publ. specialearbejde i teatersociologi), født 1946.

Nærmere info kan findes på: bjoerna.dk

  • Bøger om Albanien og Kosovo: Krudttønden i baghaven (1999), Fra Kosovo til Kosóva (1999), Albanske studier (2002) og To skridt frem? Albanien i en brydningstid (2005).
  • Bøger om arbejdsmarkedsforhold: Lakkogeriet - beretning fra en arbejdsplads (1981), der handler om en gruppe industriarbejdere på farve- og lakfabrikken Dyrup i Gladsaxe. Sammen med Andreas Røpke: Neva - historier om et skib (2002). Skibet blev bygget på Burmeister & Wain i København efter at statsminister H.C. Hansen havde været i Sovjetunionen for at forhandle. Efter mange års sejlads skulle det hugges op i Spanien. Undervejs gik det på grund ved Kællingdal nær Hanstholm, hvor det gav anledning til en arbejdsretlig konflikt mellem en gruppe uorganiserede fra Lolland og det daværende SiD. Til sidst blev skibet hugget op på statens regning.

Jan. 2006 Hvorfor Wiki?

Jeg synes at der er gjort en mægtig god begyndelse med den danske udgave, og at projektet kan komme til at gøre nytte i skole og hjem, som man sagde engang.

Jeg kan specielt godt lide at der er tale om et internationalt projekt, og at det er åbent i mange retninger. Begge dele er en stor fordel, når talen er om fremskaffelsen af pålidelige og ajourførte informationer.

Jan. 2006 Artikel om Wikipedia

21.1.2006 Har netop skrevet en artikel om Wikipedia ift til Balkan- og Albaniensemner, heri er der også nogle generelle synspunkter. Artiklen kan findes i mit nyhedsbrev nr. 288 (PDF). Kommentarer vil være velkomne enten her eller direkte pr. mail (post@bjoerna.dk)

Jan. 2006 Baggrund og planer

Er begyndt at bidrage omkring nytår 2006. Min plan er - stille og roligt og efterhånden som der er en smule tid - at bidrage med emner som:

Vh --Bjoerna 14. jan 2006 kl. 16:11 (CET)

Kommentarer (pt. tom)

Kommentarer modtages gerne, enten her eller i forbindelse. med artiklerne.


Babel
daDenne bruger har dansk som modersmål
en-3This user can contribute with an advanced level of the English language
sv-1Denna användare har grundläggande kunskaper i svenska
de-1Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Brugere efter sprog

Kære Bjørn Andersen. Som den autoritet du er på Albaniens og Skanderbegs historie har jeg læst diverse tekster du har skrevet, med stor interesse. Imidlertid er der nogle ting jeg savner. Intet sted skriver du at S blev født i Epiros, dvs i Nordgrækenland. Heller intet sted nævner du at S i realiteten var Janitsar hos Sultanen. Det nævnes heller ikke som mulighed (måske fordi du ikke er tilhænger af teorien) at S oprindelig netop var kristen. Teorien er jo sandsynlig eftersom kun kristnes drengebørn blev taget som Janitsarer, samt endvidere fordi S, efter sin nyvundne militære magt pludselig "konverterede" til kristendommen. Endvidere er der flere faktorer der taler for muligheden af at S var græsk: Hans fødsel i Epiros, hans biografi hvor Epiros nævnes langt oftere end Albanien, det faktum at han var janitsar, samt hans navn Kastrioti som er et ubetvivleligt græsk navn. Læs evt mine tilføjelser under wikipediaartiklen. Det vil interessere mig meget at høre hvordan du ser på disse ting, og hvorfor disse ting slet ikke nævnes. MVH --Foto 5. nov 2007, 19:09 (CET)