Belejringen af Vicksburg: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
m (katfix)
General Jackson mente, at hans styrke var for lille til at angribe Grant store hær – og selv om den blev stadig større, voksede Grants endnu hurtigere. Da Jackson samtidig manglede forsyninger skrev han til sine overordnede, at han betragtede det som håbløst at redde Vicksburg. Regeringen i Richmond så anderledes på sagen og beordrede ham til at angribe. Den [[1. juli]] begyndte hans hær forsigtigt at nærme sig Unionshæren og den [[3. juli]] var han næsten klar til at angribe, men den [[4. juli]] forblev Unionens kanoner underligt tavse.
 
Den 3. juli sendte Pemberton en note til Grant, som – ligesom ved [[slaget ved Fort Donelson|Fort Donelson]] – i første omgang krævede betingelsesløs kapitulation. Grant overvejede imidlertid sagen endnu en gang, og da han ikke ønskede at skulle føde på 30.000 fanger, tilbød han Pemberton amnesti for alle, idet han regnede med at de var så afkræftede, at de aldrig ville komme til at slås igen.
 
Overgivelsen blev endeligt aftalt mellem de to ved et gammelt egetræ og skete formelt den 4. juli 1863. Den sidste sydstatsstilling ved Mississippi-floden, ved [[Port Hudson]], faldt den [[8. juli]], og hermed var Mississippi-floden sikkert i Unionens hænder og Sydstaterne delt i to.
 
Overgivelsen ved Vicksburg skete dagen efter afslutningen af det store slag ved [[Slaget ved Gettysburg|Gettysburg]], og disse to begivenheder betragtes normalt som vendepunktet i [[Amerikanske borgerkrig|den amerikanske borgerkrig]].
 
==Efter slaget==
14.955

redigeringer

Navigationsmenu