Ægte kaprifolie: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
22 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
layout
No edit summary
(layout)
'''Ægte Kaprifolie (''Lonicera caprifolium'')''' er en løvfældende [[lian]] med kraftig, slyngende [[vækstform]]. [[Bark (plantedel)|Barken]] er først lysegrøn og glat, senere bliver den brun og til sidst lysegrå og let furet. [[Knop (plantedel)|Knopperne]] sidder modsat, og de er lysegrå og udspærrede. [[Blad (plantedel)|Bladene]] springer ud i milde perioder af vinteren. De er elliptiske og helrandede. Oversiden er frisk grøn, mens undersiden er grågrøn. [[Blomst]]erne er meget uregelmæssige med lange kronrør og fin duft. Ydersiden er rødlig og indersiden flødehvid. Det øverste bladpar under den endestillede stand af blomster er sammenvokset (det hedder: [[gennemvokset]]). Frugterne er røde bær. De modner godt, og frøene spirer villigt.
 
==Karakteristika==
;Ikke-synlige træk
;Ikke-synlige træk: [[Rod (plantedel)|Rodnettet]] består af kraftigt forgrenede, vidt udbredte hovedrødder. Hele planten, altså også de røde bær er giftig. Planten angribes af en [[møl]]larve, der bider blomsterne af før udspring, og af en [[minérflue]]-larve, der laver slyngede miner i bladene. Ingen af delene gør nævneværdig skade.
 
;Størrelse: 4 × ? m (100 × ? cm/år).
4 × ? m (100 × ? cm/år).
 
;Hjemsted: Planten hører hjemme i Østeuropa og Middelhavsområdet øst for Italien. Den gror overalt som lian i krat, [[lysning]]er og [[skovbryn]] på tør, varm jord.
;Hjemsted
Planten hører hjemme i Østeuropa og Middelhavsområdet øst for Italien. Den gror overalt som lian i krat, [[lysning]]er og [[skovbryn]] på tør, varm jord.
 
==Se også==
Anonym bruger

Navigationsmenu