Gøngehøvdingen (tv-serie): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m kat + småret
No edit summary
Linje 34: Linje 34:
*Tyge Høeg spilles af [[Erik Paaske]].
*Tyge Høeg spilles af [[Erik Paaske]].
*Kaptajn Kernbock spilles af [[Michael Lindvad]].
*Kaptajn Kernbock spilles af [[Michael Lindvad]].
*Kapellanen Tange [[Morten Suurballe]].
*Palle [[Adam Schächter]].
*Espen Naas [[Paul Hüttel]].
*Borgmester Nansen [[John Hahn-Petersen]].
*Bent Arvedssøn [[Søren Østergaard]].
*Bygmesteren [[Bent Warburg]].
*Instruktion [[Peter Eszterhás]].
*Instruktion [[Peter Eszterhás]].
Og mange, mange flere.
Og mange, mange flere.

Versionen fra 24. nov. 2007, 14:24

TV-serien Gøngehøvdingen fra 1992 er instrueret af Peter Eszterhás og manuskriptet er skrevet på baggrund af Carit Etlars roman Gøngehøvdingen af Bjarne O. Henriksen og Gert Henriksen . Musikken er komponeret og udført af Sebastian ledsaget af Radiounderholdningsorkrestret.

Serien blev første gang vist i 1992 i 13 afsnit på DR1, som stod for produktionen af den hidtil dyreste tv-serie, Danmarks Radio har produceret, og igen i år 2004 på samme kanal i restaureret billede- og musikkvalitet og forkortet ned til 6 afsnit samt. dubbed med svenskere.

Handlingen: Året 1658 er et skidt år for Danmark, krigen mod Sverige tærer meget på den danske pengepung, og desuden er Jylland, Fyn og øerne blevet indtaget og kun Sjælland står uberørt. Den danske konge Frederik 3. beder den berømte skånske krigshelt Svend "Gønge" Poulsen om hjælp, han får til opgave at samle alle sine krigere og gøre livet surt for den svenske invasion af Sjælland. I vinteren 1658 er frosten så hård og bidende, at Øresund fryser til, og den svenske hær fra Malmö anført af selveste Kong Karl 10. Gustav kan drage over sundet og begynde invasionen af Sjælland.

Da de svenske tropper når Sydsjælland modtages de af barbariske angreb fra gøngerne. Svend Poulsen og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 Rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre da den tyske kaptajn Manheimer og hans ledsager heksen Kulsoen jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge. Den svenske oberst Sparre, der har fået til opgave at finde og dræbe Svend Poulsen, viser sig at være en hårdere modstander end forventet. Pengene afleveres og nu skal regnskabet gøres op med de fjentlige officerer.

Tv-serien blev optaget på berømte locations såsom Frederiksborg slot i Hillerød, Herreborgen Borreby i Skælskør, Holmegaard gods i Holmegaard og Jægersborg Dyrehave.

Tv-serien byder på kærlighed, intriger, drabelige fægtekampe og skyderi så det batter. Rollebesætningen består af en perlerække af kendte, folkekære skuepillere, bl.a.:


Og mange, mange flere.