Fællesoffentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m + {{substub}}
Har udvidet og wikifiseret artiklen
Linje 1: Linje 1:
==Fælles Offentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering==
{{substub}}

{{wikify}}
FESD er en forkortelse for den [http://modernisering.dk/da/projekter/fesd Fællesoffentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering]
FESD er en alment anvendt forkortelse for Fællesoffentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering.

FESD er oprindelig et projekt, der blev formuleret af en it-taskforce fra Økonomistyrelsen under [[Finansministeriet]], i [[2001]]. FESD anvendes i dag som betegnelse det program der understøtter det digitale samarbejde mellem stat, regioner og kommuner. Med dette vil man understøtte den offentlige digitale forvaltning, på en standardiseret og it-sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, så man kan indføre Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering ([[ESDH]]).


===FESD-Datamodellen===
FESD-datamodellen handler om at standardisere en logisk datamodel til ESDH-systemer. Arbejdet vedrører alene sagsområdet, dokumentområdet og bemærkninger i forbindelse med ESDH systemer. Data modellen er en del af [[OIO-kataloget]] med bl.a. offentlige it-standarder.


===Eksterne Links===
*[http://modernisering.dk/da/projekter/fesd Fællesoffentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering]
* [http://standarder.oio.dk/Dansk/ OIO-kataloget]

Versionen fra 24. nov. 2007, 20:51

Fælles Offentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering

FESD er en alment anvendt forkortelse for Fællesoffentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering.

FESD er oprindelig et projekt, der blev formuleret af en it-taskforce fra Økonomistyrelsen under Finansministeriet, i 2001. FESD anvendes i dag som betegnelse det program der understøtter det digitale samarbejde mellem stat, regioner og kommuner. Med dette vil man understøtte den offentlige digitale forvaltning, på en standardiseret og it-sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, så man kan indføre Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering (ESDH).


FESD-Datamodellen

FESD-datamodellen handler om at standardisere en logisk datamodel til ESDH-systemer. Arbejdet vedrører alene sagsområdet, dokumentområdet og bemærkninger i forbindelse med ESDH systemer. Data modellen er en del af OIO-kataloget med bl.a. offentlige it-standarder.


Eksterne Links