Websted: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Rune (diskussion | bidrag)
m Link Webhotel
m Somprivatperson -> Som privatperson
Linje 10: Linje 10:
Generelt er der ingen grænser for, hvad man formidler via en hjemmeside, ud over de [[ophavsret]]smæssige undtagelser.
Generelt er der ingen grænser for, hvad man formidler via en hjemmeside, ud over de [[ophavsret]]smæssige undtagelser.


En hjemmeside er placeret på en [[webserver]]. Somprivatperson kan man købe plads til en hjemmeside på er [[webhotel]]. Alle verdens [[webserver]]e udgør [[World Wide Web]]. [[Internet]]tet derimod, indeholder mere udover www-servere (news-server, e-mail-servere...).
En hjemmeside er placeret på en [[webserver]]. Som privatperson kan man købe plads til en hjemmeside på er [[webhotel]]. Alle verdens [[webserver]]e udgør [[World Wide Web]]. [[Internet]]tet derimod, indeholder mere udover www-servere (news-server, e-mail-servere...).


Måden som hjemmesiden er opbygget på hedder ''Webdesign''.
Måden som hjemmesiden er opbygget på hedder ''Webdesign''.

Versionen fra 29. jan. 2005, 00:04

En hjemmeside er den vigtigste eller først besøgte webside i en persons eller en organisations fremtræden på www. Kan også benævnes indgangsside.
Eksempel på brug: Sprognævnets hjemmeside er http://www.dsn.dk.

Hjemmeside kan også betyde den samling websider og webtjenester der udgør en persons, organisations eller aktivitets fremtræden på www. Bruges ofte for websted og website.
Eksempler på brug: en kursushjemmeside kan bestå af flere (tæt forbundne) websider.

Note: Den side en browser viser når man åbner den, kaldes startside og ikke hjemmeside, selv om det godt kan være at man har valgt en hjemmeside som startside.

Formålet med en hjemmeside kan være at lave et visitkort, en database, reklame eller anden information, der kan formidles elektronisk. Generelt er der ingen grænser for, hvad man formidler via en hjemmeside, ud over de ophavsretsmæssige undtagelser.

En hjemmeside er placeret på en webserver. Som privatperson kan man købe plads til en hjemmeside på er webhotel. Alle verdens webservere udgør World Wide Web. Internettet derimod, indeholder mere udover www-servere (news-server, e-mail-servere...).

Måden som hjemmesiden er opbygget på hedder Webdesign.

Kilder/henvisninger