Forskel mellem versioner af "Den Europæiske Revisionsret"

Spring til navigation Spring til søgning
1.625 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
m
Kraftig udbygning
m (robot Tilføjer: tr:Avrupa Hesap Mahkemesi)
m (Kraftig udbygning)
'''Den Europæiske Revisionsret''' hareller tilblot opgave'''Revisionsretten''', at foretage uafhængigoprettet [[revision1975]], er en afekstern [[regnskabinstans]]erne, overder samtligehar [[EU|Dentil Europæiskeopgave Unions]]at indtægterforetage oguafhængig udgifterrevision ogmed derigennem[[Den atEuropæiske vurdere,Union]]s hvordan[[regnskab]]er. deRevisionsretten europæiskeer institutionerplaceret varetageri disse opgaver[[Luxembourg]].
 
Revisionsretten blev som følge af [[Bruxellestraktaten]] og afløste Kontrolkommissionen. Da [[Maastrichttraktaten]] trådte i kraft i [[1993]] blev Revisionsretten en af [[EU's institutioner]] på lige fod med [[Europa-Parlamentet]], [[Rådet for Den Europæiske Union]], [[Europa-Kommissionen]] og [[EF-Domstolen]].
Retten undersøger, om de finansielle transaktioner er blevet registreret korrekt, om de er foretaget lovligt og formelt rigtigt, og om de er blevet forvaltet under iagttagelse af principperne for sparsommelighed, produktivitet og effektivitet.
 
Revisionsretten fører kontrol med, at EU's midler opkræves korrekt og bruges lovligt og til de tiltænkte formål og undersøger m de finansielle transaktioner er blevet registreret korrekt, om de er foretaget lovligt og formelt rigtigt, og om de er blevet forvaltet under iagttagelse af principperne for sparsommelighed, produktivitet og effektivitet. Revisionsretten har ret til at [[revision|revidere]] samtlige personer og organisationer, der har fået tildelt EU-midler. Retten består af et medlem fra hvert medlemsland - 27 i alt - der udnævnes af [[Ministerrådet]] for en periode på 6 år. Medlemmerne tilhører eller har tilhørt eksterne kontrolinstanser i deres hjemland, eller også har de særlige kompetencer indenfor området. Der er mulighed for at blive genudnævnt. Blandt medlemmerne vælges en [[formand]], der sidder i 3 år, ligeledes med mulighed for genvalg.
Retten fremlægger resultaterne af sit arbejde i relevante og objektive beretninger, som offentliggøres på det rette tidspunkt.
 
SigtetMålet med Rettens arbejdeRevisionsretten er, at bidrage til at forbedre den økonomiske forvaltning af Den Europæiske Unions midler på alle niveauer, og derigennem sikre, at Unionens borgere får mest muligt for deres penge.
 
Revisionsretten fremlægger resultaterne af sit arbejde i relevante og objektive beretninger, blandt andet udarbejder retten hvert år en beretning om det foregående regnskabsår, der gennemgås detaljeret af Europa-Parlamentet. Hvis Revisionsretten kan godkende regnskabet, sender den en revisionserklæring til Parlamentet og Ministerrådet. I de senere år har Revisionsretten påpeget adskillige uregelmæssigheder, hvor der ikke har kunnet redegøres for, hvad pengene er blevet brugt til.
 
Formand for Revisionsretten har siden [[januar]] [[2005]] været [[østrig]]eren Hubert Weber. Revisionsretten beskæftiger omkring 800 ansatte.
 
{{EU's institutioner}}
 
==Eksterne henvisninger og kilder==
* [http://www.rigsrevisionen.dk/composite-606.htm Rigsrevisionens side om Revisionsretten]
 
[[Kategori:EU]]
30.542

redigeringer

Navigationsmenu