Ole Jastrau: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m filmatiseringen
m linkfix
Linje 1: Linje 1:
'''Ole Jastrau''', også kaldet '''Jazz'''. Hovedpersonen i [[Tom Kristensen]]s roman [[Hærværk (bog)|Hærværk]]. Ole Jastrau er en litteraturanmelder ved avisen [[Dagbladet]] der bor i en lejlighed på [[Istedgade]] på [[Vesterbro]] i [[København]] med sin kone [[Johanne]] og sønnen [[Oluf]]. I løbet af romanen beslutter han sig for at gå hundene ved at drikke sig ihjel.
'''Ole Jastrau''', også kaldet '''Jazz'''. Hovedpersonen i [[Tom Kristensen (forfatter)|Tom Kristensen]]s roman [[Hærværk (bog)|Hærværk]]. Ole Jastrau er en litteraturanmelder ved avisen [[Dagbladet]] der bor i en lejlighed på [[Istedgade]] på [[Vesterbro]] i [[København]] med sin kone [[Johanne]] og sønnen [[Oluf]]. I løbet af romanen beslutter han sig for at gå hundene ved at drikke sig ihjel.


Figuren er delvist selvbiografisk, baseret på Tom Kristensens egen tid som medarbejder ved dagbladet [[Politiken]] i [[1920'erne]].
Figuren er delvist selvbiografisk, baseret på Tom Kristensens egen tid som medarbejder ved dagbladet [[Politiken]] i [[1920'erne]].

Versionen fra 13. jan. 2008, 16:57

Ole Jastrau, også kaldet Jazz. Hovedpersonen i Tom Kristensens roman Hærværk. Ole Jastrau er en litteraturanmelder ved avisen Dagbladet der bor i en lejlighed på IstedgadeVesterbro i København med sin kone Johanne og sønnen Oluf. I løbet af romanen beslutter han sig for at gå hundene ved at drikke sig ihjel.

Figuren er delvist selvbiografisk, baseret på Tom Kristensens egen tid som medarbejder ved dagbladet Politiken i 1920'erne.

Ole Ernst spiller Ole Jastrau i filmatiseringen af romanen.

Kilde

  • Jørgensen, Aage (red.) - Omkring Hærværk, Hans Reitzels Forlag, København, 1969.