Radio 2: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m udbygning
m Lukning
Linje 6: Linje 6:


Radio 2 og The Voice var i mange år nogle af de største konkurrenter til [[DR]]'s radiokanaler. De blev dog i [[2003]] overhalet af [[Radio 100FM]] og [[Sky Radio]].
Radio 2 og The Voice var i mange år nogle af de største konkurrenter til [[DR]]'s radiokanaler. De blev dog i [[2003]] overhalet af [[Radio 100FM]] og [[Sky Radio]].

[[23. januar]] [[2008]] blev det offentliggjort, at Radio 2 lukker pr. [[4. februar]] og erstattes af rockkanalen [[Radio City]].


==Eksterne henvisninger==
==Eksterne henvisninger==

Versionen fra 23. jan. 2008, 12:26

Radio 2 er en dansk kommerciel radiokanal ejet af SBS Radio, der også driver The Voice.

Navnet navn refererer til TV 2/Danmark, der grundlagde stationen sammen med det daværende Tele Danmark 1. marts 1997. Desuden ejede Dansk Røde Kors en mindre andel af aktierne. Målet var dengang at blive Danmarks fjerde landsdækkende jordbaserede FM-kanal, men med en placering på kabel-tv-nettet, der dengang kun nåede ud til cirka halvdelen af befolkningen, stod det hurtigt klart at det ikke kunne lade sig gøre. Det første regnskab havde et minus på 37 mio. kr. på bundlinjen, og stationen blev allerede i foråret 1998 solgt til amerikanske Clear Channel Communications. I juli 2003 solgte Clear Channel stationen til SBS Broadcasting for godt 130 mio. kr.

Radio 2 sender primært via lokale sendetilladelser i Nordjylland, Randers, Århus, Fredericia, Helsingør, København samt på Fyn. Det betyder at de forskellige Radio 2 stationer landet over sender forskellige programflader. Via kabel-tv og satellit distribueres dog den københavnske version af kanalen. Efter at have været en ren musikkanal fra sidst i 1990'erne til 2003, blev programprofilen ændret i forbindelse med lukningen af POP FM i 2005 og Radio 2 har i dag studieværter størstedelen af dagen.

Radio 2 og The Voice var i mange år nogle af de største konkurrenter til DR's radiokanaler. De blev dog i 2003 overhalet af Radio 100FM og Sky Radio.

23. januar 2008 blev det offentliggjort, at Radio 2 lukker pr. 4. februar og erstattes af rockkanalen Radio City.

Eksterne henvisninger

KulturSpire
Denne artikel om kultur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.