Peter Thorup: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
5 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
m
typos
m (linkfix)
m (typos)
Han fik sit gennembrud med det soul- og blues-inspirerede band [[Beefeaters]], som han var med til at stifte som 18-årig. Senere slog han følge med den britiske bluesmusiker [[Alexis Korner]], som turnerede i Skandinavien, og de spillede sammen i en årrække både som duo og i forskellige konstellationer. Den første hed [[New Church]], som bl.a. var opvarmningsband for [[Rolling Stones]], da de spillede gratiskoncert i Hyde Park, London, den [[5. juli]] [[1969]]. Derefter dannede de big band-ensemblet [[CCS]] (forkortelse af ''The Collective Consciousness Society'', hvilket kan oversættes med "Den kollektive bevidstheds selskab"). CCS fik flere hits; bl.a. en udgave af [[Led Zeppelin]]'s ''Whole Lotta Love'', som senere blev brugt som kendingsmelodi til [[BBC]]'s [[Top of the Pops]] i flere år. Thorup og Korners sidste band var [[Snape]], som de dannede i [[1973]] sammen med musikere fra bandet [[King Crimson]].
 
Omkring [[1976]] vendte Peter Thorup tilbage til Danmark, hvor han bl.a. indledte samarbejde med [[Poul Dissing]] og [[Sebastian]]. Et af karrierens højdepunktethøjdepunkter nåede Thorup med albumet ''Rejsen til Kina'' i [[1978]], en serie fremragende musikalske fortolkninger af [[Tom Kristensen (forfatter)|Tom Kristensen]]s digte fra hans rejse til [[Kina]].
 
Peter Thorup holdt fast i den ægte blues-tradition, men tog også afstikkere til [[rock'n'roll]] og [[pop]]. I sidstnævnte kategori fungerede han også som producer på mange danske plader. Det store publikum vandt han med ''Skibe uden sejl'' (original titel: ''Islands in the stream''), en duet med sangerinden [[Anne Grete]] Rendtorff i [[1984]]. Denne indspilning gav ham en revival i 80'erne, hvor han også skrev titelnummeret til tv-serien ''Måske imorgeni morgen''.
 
I 1990'erne var der igen stille omkring Peter Thorup, men han var dog stadig aktiv på live-fronten. Han stod bl.a. i en periode for jazz/blues-vokalen i [[Niels Jørgen Steen]]'s ''A-team''. Thorup medvirker på orkestrets cd fra 1994.
138.519

redigeringer

Navigationsmenu