USA 193: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
127 bytes fjernet ,  for 14 år siden
m
(Satellitten er blevet ramt ifølge Pentagon.)
Der stilles dog spørgsmål ved om der er andre stoffer f.eks. [[plutonium]] eller om der er politiske årsager til nedskydningen<ref>[http://ing.dk/artikel/85674 Bush beordrer løbsk spionsatellit skudt ned] ing.dk</ref><ref>[http://ing.dk/artikel/85680 Rumforsker: USA skjuler grunde til at skyde satellit ned] ing.dk</ref>. Kritikere mener at eftersom størstedelen af jordkloden er dækket af vand, vil satellitten nok falde ned i havet og at nedskydningen vil gøre mere skade end gavn,idet der genereres mere [[rumaffald]].
 
Formålet med nedskydningen er officielt at satellitten, som den er, ikke vil brænde op i atmosfæren p.g.a. sin størrelse. Hvis den rammes med et eksplosivt missil og således brydes i mindre stykker, vil delene hver for sig, brænde op i atmosfæren.
 
[[US Navy]] [[krydser]]en ''USS Lake Erie'' affyrede klokken 3:26 ([[GMT]]) d. 21. februar 2008 et missil mod ''USA 193''. Missilet ramte satellitten, idet en ildkugle og en efterfølgende sky blev observeret. De største dele af satellitten radarer har opdaget er på størrelse med en amerikansk ''football''. Pentagon anser at hydrazintanken blev ramt fordi missilet ikke var udstyret med sprængstof. <ref>http://edition.cnn.com/2008/TECH/space/02/21/satellite.shootdown/index.html</ref>
 
== Eksterne henvisninger ==
*[http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/masterCatalog.do?sc=2006-057A USA 193] NASA
729

redigeringer

Navigationsmenu