Russ Feingold: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m billede
Thijs!bot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: he:ראס פיינגולד
Linje 38: Linje 38:
[[fi:Russ Feingold]]
[[fi:Russ Feingold]]
[[fr:Russ Feingold]]
[[fr:Russ Feingold]]
[[he:ראס פיינגולד]]
[[id:Russ Feingold]]
[[id:Russ Feingold]]
[[ja:ラス・ファインゴールド]]
[[ja:ラス・ファインゴールド]]

Versionen fra 25. feb. 2008, 18:12

Russ Feingold

Russell Dana Feingold (født 2. marts 1953 i Janesville, Wisconsin, USA) er en amerikansk politiker. Medlem af Det Demokratiske Parti. Senator fra Wisconsin siden 1993. Feingold er mest kendt for sit samarbejde med senator John McCain om at reformere partitilskudsreglerne i amerikansk politik. Feingold har også gjort sig bemærket som modstander af krigen mod Irak og mod The Patriot Act. Feingold er en af de formodede kandidater til nomineringen som Demokraternes præsidentkandidat i 2008, og han har en stærk opbakning blandt mange af partiets venstreorienterede bloggere.

Familie, uddannelse og baggrund

Feingold er opvokset i en jødisk familie i det sydlige Wisconsin. Russ Feingolds far Leon var advokat og moderen arbejdede i et tinglysningsfirma.

Feingold har været gift to gange og han har to børn fra det første ægteskab.

Han er uddannet på det lokale University of Wisconsin-Madison i 1975, fik et stipendium til universitetet i Oxford og endelig en juridisk eksamen fra Harvard Law School i 1979.

Efter universitetet arbejde Feingold nogle år i en privat advokatpraksis i Wisconsin inden han i 1982 blev valgt til delstatssenatet i Wisconsin. Feingold sad 10 år i delstatsforsamlingen inden han blev valgt til senatet i stedet for den republikanske senator Bob Kasten i 1992.

Inden da havde Feingold været aktiv i en lang række usuccesfulde præsidentvalgskampagner, han støttede New Yorks liberale republikanske borgmester John Lindsay, der i 1972 skiftede til Det Demokratiske Parti. Han støttede senator Ted Kennedys udfordring af præsident Jimmy Carter i 1980 og i 1988 var han aktiv i kampagnen for senator Paul Simon fra Illinois.

Russ Feingold blev genvalgt til senatet i 1998 da han slog det republikanske kongresmedlem Mark Neumann med mindre en et procentpoint. I 2004 blev Feingold valgt til en tredje periode da han slog modkandiaten Tim Michels med 12 % (56%-44%9).

Trivia

Russ Feingold gik på Harvard Law School sammen med præsidenten for den amerikanske højesteret John Roberts og den tidligere senator fra Michigan og energiminister Spencer Abraham.

Eksterne henvisninger

Portrætter og baggrund