Paris i det 20. århundrede: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
PixelBot (diskussion | bidrag)
m robot Ændrer: pt:Paris au XXe siècle
m katfix, lidt omformulering
Linje 1: Linje 1:
'''''Paris i det 20. århundrede''''' (fransk: Paris au XXème siècle) er en [[science fiction]]-roman af den franske forfatter [[Jules Verne]]. Romanen er skrevet i [[1863]] men fordi den blev afvist af hans forlægger blev manuskriptet gemt væk i et pengeskab. Manuskriptet blev fundet mere end 100 år senere og udgivet på fransk i [[1994]].
[[Paris i det 20. århundrede]] – ([[Frankrig|fransk]]: ''Paris au XXème siècle'') er en [[science fiction]]-[[roman]] af den franske forfatter [[Jules Verne]]. Romanen er skrevet i [[1863]], men manuskriptet blev afvist af forlæggeren og derfor gemt væk i et pengeskab. Manuskriptet blev først genopdaget mere end 100 år senere og udgivet på originalsproget fransk i [[1994]].


Bogen handler om en ung mand som lever i et teknologiseret [[Paris]] hundrede år efter at romanen er forfattet. Verden er blevet kold og enhver form for kulturel udfoldelse er bandlyst. Handlingen foregår i året [[1960]], og tegner et uhyggeligt og pessimistisk billede af fremtiden.
Bogen handler om en ung mand som lever i et teknologiseret [[Paris]] hundrede år efter, at romanen er forfattet. Verden er blevet kold, og enhver form for kulturel udfoldelse er bandlyst. Handlingen foregår i året [[1960]] og tegner et uhyggeligt og pessimistisk billede af fremtiden.


[[Kategori:Litteratur i 1994]]
[[Kategori:Litteratur i 1863]]
[[Kategori:Romaner]]
[[Kategori:Romaner fra Frankrig]]
[[Kategori:Science fiction]]
[[Kategori:Science fiction]]



Versionen fra 28. feb. 2008, 17:28

Paris i det 20. århundrede – (fransk: Paris au XXème siècle) – er en science fiction-roman af den franske forfatter Jules Verne. Romanen er skrevet i 1863, men manuskriptet blev afvist af forlæggeren og derfor gemt væk i et pengeskab. Manuskriptet blev først genopdaget mere end 100 år senere og udgivet på originalsproget fransk i 1994.

Bogen handler om en ung mand som lever i et teknologiseret Paris hundrede år efter, at romanen er forfattet. Verden er blevet kold, og enhver form for kulturel udfoldelse er bandlyst. Handlingen foregår i året 1960 og tegner et uhyggeligt og pessimistisk billede af fremtiden.