Pergamonmuseet: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Commons Galleri
gade [fejlovers. af eng. "gate"?] -> port ; edit
Linje 1: Linje 1:
[[Image:Pergamonmuseum Pergamonaltar.jpg|thumb|300px|Pergamon-alteret på Pergamonmuseet i Berlin]]
[[Image:Pergamonmuseum Pergamonaltar.jpg|thumb|300px|Pergamon-alteret på Pergamonmuseet i Berlin]]
'''Pergamonmuseet''' eller '''Pergamon-Bode-Nationalmuseum''' ligger på Museumsøen i [[Berlin]]. Der ligger flere museer, men Pergamon museet er nok det allerflotteste.
'''Pergamonmuseet''' eller '''Pergamon-Bode-Nationalmuseum''' ligger på Museumsøen i [[Berlin]]. Der ligger flere museer, men Pergamonmuseet er nok det allerflotteste.


I Pergamonmuseet har man samlet kunstskatte fra de gamle [[ægyptisk]]e, [[hellenistisk]]e og [[byzantinsk]]e [[kultur]]er i [[mellemøsten]],
I Pergamonmuseet har man samlet kunstskatte fra de gamle [[ægyptisk]]e, [[hellenistisk]]e og [[byzantinsk]]e [[kultur]]er i [[mellemøsten]], blandt andet det smukke [[Pergamon-alteret|Pergamon-alter]].
blandt andet det smukke [[Pergamon-alteret]] og [[Ischar-portalen]].


Der er også genopbygget en gade fra det gamle [[Babylon]], som hedder Isthar gade, som siges at have været porten til helvede.
Der er også genopbygget en port fra det gamle [[Babylon]], som hedder Istharporten, og som siges at have været porten til helvede.


Museet åbnede i [[1930]], som den femte og sidste bygning i [[Museumsinsel]], nær Berlins gamle centrum. Det blev delvist ødelagt i [[1945]], men genopbygget.
Museet åbnede i [[1930]] som den femte og sidste bygning [[Museumsinsel]], nær Berlins gamle centrum. Det blev delvis ødelagt i [[1945]], men genopbygget.


{{Commons|Pergamon Museum}}
{{Commons|Pergamon Museum}}

Versionen fra 27. apr. 2005, 10:16

Pergamon-alteret på Pergamonmuseet i Berlin

Pergamonmuseet eller Pergamon-Bode-Nationalmuseum ligger på Museumsøen i Berlin. Der ligger flere museer, men Pergamonmuseet er nok det allerflotteste.

I Pergamonmuseet har man samlet kunstskatte fra de gamle ægyptiske, hellenistiske og byzantinske kulturer i mellemøsten, blandt andet det smukke Pergamon-alter.

Der er også genopbygget en port fra det gamle Babylon, som hedder Istharporten, og som siges at have været porten til helvede.

Museet åbnede i 1930 som den femte og sidste bygning på Museumsinsel, nær Berlins gamle centrum. Det blev delvis ødelagt i 1945, men genopbygget.

Wikimedia Commons har medier relateret til: