Thomas Morley: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m linkfix
Linje 1: Linje 1:
'''Thomas Morley''' født i [[1557/58]], død i oktober [[1602]]) var en engelsk [[komponist]], [[organist]], [[musikteoretiker]] og [[musikforlægger]]. I [[1594]] blev [[Morley]] den første engelske [[komponist]], der brugte betegnelsen [[madrigal]].
'''Thomas Morley''' født i [[1557/58]], død i oktober [[1602]]) var en engelsk [[komponist]], [[organist]], [[musikteoretiker]] og [[musikforlægger]]. I [[1594]] blev [[Morley]] den første engelske [[komponist]], der brugte betegnelsen [[madrigal]].
Det antydes at han var elev af [[William Byrd]], som han kalder sin mester. Fra [[1583-87]] var han domorganist i sin fødeby [[Norwich]]. Han var også en fortagsom forretningsmand, og udgav andre komponisters musik, navnlig som en hyldest til [[Elisabeth I]] i den berømte samling af 23 engelske komponisters [[madrigaler]]. Han var oprindelig [[kirkemusiker]] og hans [[kirkemusik]], [[anthems]] og [[monetter]] er af høj kvalitet. Med sit talent, sin lærdom, energi og forretningssand, var han en drivkraft i det engelske [[musikliv]].
Det antydes at han var elev af [[William Byrd]], som han kalder sin mester. Fra [[1583-87]] var han domorganist i sin fødeby [[Norwich]]. Han var også en fortagsom forretningsmand, og udgav andre komponisters musik, navnlig som en hyldest til [[Elisabeth I]] i den berømte samling af 23 engelske komponisters [[madrigaler]]. Han var oprindelig [[kirkemusiker]] og hans [[kirkemusik]], [[anthems]] og [[Monet (sang)|monetter]] er af høj kvalitet. Med sit talent, sin lærdom, energi og forretningssand, var han en drivkraft i det engelske [[musikliv]].


{{stub}}
{{stub}}

Versionen fra 25. apr. 2005, 18:23

Thomas Morley født i 1557/58, død i oktober 1602) var en engelsk komponist, organist, musikteoretiker og musikforlægger. I 1594 blev Morley den første engelske komponist, der brugte betegnelsen madrigal. Det antydes at han var elev af William Byrd, som han kalder sin mester. Fra 1583-87 var han domorganist i sin fødeby Norwich. Han var også en fortagsom forretningsmand, og udgav andre komponisters musik, navnlig som en hyldest til Elisabeth I i den berømte samling af 23 engelske komponisters madrigaler. Han var oprindelig kirkemusiker og hans kirkemusik, anthems og monetter er af høj kvalitet. Med sit talent, sin lærdom, energi og forretningssand, var han en drivkraft i det engelske musikliv.

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.