Forskel mellem versioner af "Rebroussementsstation"

Spring til navigation Spring til søgning
113 bytes fjernet ,  for 13 år siden
m
→‎Historie: Danske stationer
m (→‎Togdrift: småret)
m (→‎Historie: Danske stationer)
Mange store byer i [[Europa]] har rebroussementsstationer, f.eks. [[Leipzig]], [[München]], [[Frankfurt am Main]], [[Wien]], [[Zürich]], [[Paris]] og [[London]].
 
I Danmark har man løbende ombygget rebroussementsstationerne, men derstationerne i dag[[Lemvig]], kun[[Struer]] findesog én[[Esbjerg]] ifungerer driftfortsat isom Lemvigrebroussementsstationer. På [[Århus Hovedbanegård]] rebrousseres de fleste tog, mendog dahar [[Grenaabanen]] har gennemgående spor, er stationen dermed ikke en ægte rebroussementsstation. EnLangt lang rækkeflere stationer i Danmark var oprindelig rebroussementsstationer (både [[Esbjerg Station|Esbjerg]] og [[Struer Station|Struer]] stationer anses for rebroussementsstationer, hvorfor der hyppigt blev rebrousseret på det danske jernbanenet. F.eks. skulle der ved færdiggørelsen af den Østjyske længdebane rebrousseres hele fem gange: på [[Øster Ørsted]], [[Flensborg]], [[Fredericia]], [[Århus]] og [[Randers]]. <ref>[http://www.geocities.com/baja/trails/1530/rly/kurios.html Kuriositeter i danske jernbaner]</ref> Endestationer på slutningen af en jernbanestrækning defineres ikke som rebroussementsstationer, hvorfor f.eks. [[Helsingør]], [[Sønderborg]] og [[Frederikshavn]] stationer ikke regnes som sådanne. Det skyldes, at toget på en sådan station ikke skal rebroussere, dvs. vende for at køre videre ad strækningen. På andre sprog har man imidlertid andre udtryk for banegårde, der ender blindt. På tysk kaldes en sådan banegård ''Kopfbahnhof'' og på engelsk kaldes den ''Terminus'', og her dækker betegnelsen både over rebroussementsstationer på strækninger og endebanegårde.
 
For at styrke den kollektive trafik bliver flere rebroussementsbanegårde i Europa ombygget. I Zürich udvides den eksisterende banegård, og der bygges en gennemkørselsstation til åbning i 2013 for fjerntrafikken <ref>[http://www.durchmesserlinie.ch/en/durchmesserlinie/mehr_zug_zh.htm Ny banegård i Zürich]</ref>. Også i Wien gennemfører man et lignende projekt, hvor den eksisterende Südbahnhof i 2013 skal erstattes af en ny banegård - [[Hauptbahnhof Wien]] - med gennemkørsel <ref>[http://www.oebb-immobilien.at/de/Projektentwicklung/Hauptbahnhof_Wien/index.jsp Hauptbahnhof Wien]</ref> og i [[Stuttgart]] ombygger man den eksisterende banegård til en gennemkørselsstation.
 
==Trafikafvikling==
3.120

redigeringer

Navigationsmenu