Diskussion:Fasan: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Til Sebastjan
No edit summary
Linje 41: Linje 41:


:Mvh Malene
:Mvh Malene

==Jagtfasan?==

Er det her ikke artiklen om Jagtfasaner? Jeg har lidt svært ved at se hvordan jeg skal binde artikler om de andre fasan arter ind her.--[[Bruger:Jens-Egon|Jens-Egon]] 21. mar 2008, 13:45 (CET)

Versionen fra 21. mar. 2008, 13:45

Fasanen blev importeret til Danmark fra Asien i 1562 af konge og herremænd som et nyt jagtbytte. De første blev udsat i Kongelunden på Amager.

Hum!

Jonas Collin var ophavsmand til Kongelunden. Da der var stor mangel på brænde og gavntræ på Amager og faktisk overalt i Danmark, overtalte han i 1818 beboerne i St. Magleby til at få plantet skov på deres fælles græsningsareal. Den oprindelige skov på Amager var for længst blevet fældet for at skaffe brænde, gavntræ og landbrugsjord. De sidste skovrester blev hærget og afbrændt under Svenskekrigene (1657-60). Kongelunden blev anlagt i perioden fra 1818 til 1858.

http://www.sns.dk/Jaegersborg/drift/arealbeskrivelser/kongelunden.htm#Skovens%20historie

(Jonas Collin huskes nu især som den unge H.C. Andersens velgører.)

Sebastjan


Måske menes der det område hvor Kongelunden nu ligger ?

Har fjernet info indtil afklaring, samt tilføjet lidt mere.

mvh BrianHansen 19. Feb 2003 kl.19:33 (CET)


Fasanen blev hurtigt udbredt til hele landet, idet en lang række godser indrettede udklækningsgårde for dem. [.....] Fasanvejen på Frederiksberg er opkaldt efter fuglen.

Mon ikke (Nordre og Søndre) Fasanvej har fået navn efter Fasangaarden i Frederiksberg Have? Denne gård huskes nu især fordi Oehlenschläger fik den overladt som bolig. (Gården står der endnu, men er overgået til anden brug.)

Det er nærliggende at formode at den hed Fasangaarden fordi den engang havde været udklækningsgård, men jeg kan ikke lige finde bekræftelse herpå.

(Endelig var der indtil telefonnettets automatisering en demiautomatisk telefoncentral på Frederiksberg som hed Fasan.)

Hilsen, Sebastjan

Jeg har suppleret artiklen. Min kilde er bl.a. J. Davidsen, Fra det gamle Kongens Kjøbenhavn, 1883, som er citeret i ODS.

Sebastjan

Hej Sebastjan
Skal din kilde ikke sættes på selve fasansiden?
Mvh Malene

Jagtfasan?

Er det her ikke artiklen om Jagtfasaner? Jeg har lidt svært ved at se hvordan jeg skal binde artikler om de andre fasan arter ind her.--Jens-Egon 21. mar 2008, 13:45 (CET)