Maskinfabrikken Norden: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
justerer lidt
Linje 1: Linje 1:
'''Maskinfabrikken Norden''' var en industrivirksomhed beliggende i [[Aalborg]].
Maskinfabrikken "Norden" var oprindeligt en Cementfabrik i "Portland" - gruppen. Fabrikken producerede cement fra 1898 til 1972. Fabrikken lå i den tid udenfor Aalborg by, og fabrikken har sat sit præg på landskabet vest får Aalborg, med sine store udgravninger efter kridt.


Maskinfabrikken Norden var oprindeligt en cementfabrik i [[Aalborg Portland|Portland-gruppen]], og producerede cement fra [[1898]] til [[1972]]. Fabrikken lå i den tid udenfor Aalborg by, og fabrikken har sat sit præg på landskabet vest får Aalborg, med sine store udgravninger efter kridt. Virksomheden havde eget havneanlæg i Aalborg og havde adresse på Mølholmsvej 2 i Aalborg.
I 1972 overgik "Norden" til at være en maskinfabrik, og senere en del af F.L. Smith - gruppen. I 1992 gik virksomheden konkurs og senere samme år startede virksomheden op igen under navnet Maskinfabrikken Norden af 1992 A/S. Denne virksomhed gik ligeledes konkurs i 1994.
Denne Konkurs lagde grobund får nye Aalborg firmaer såsom: LG - montage og Nordflex Industries


I 1972 overgik "Norden" til at være en maskinfabrik, og blev senere en del af [[FL Smith|F.L. Smith - gruppen]]. I [[1992]] gik selskabet imidlertid konkurs, og virksomheden blev overtaget af et nyt selskab, der videreførte denne under navnet Maskinfabrikken Norden af 1992 A/S. Dette nye selskab gik imidlertid også konkurs få år senere i [[1994]].


Efter den 2. konkurs blev dele af virksomheden videreført i to andre Aalborg firmaer: LG - montage og Nordflex Industries.
Virksomhedens Gamle adresse:
Maskinfabrikken Norden af 1992 A/S,
Mølholmsvej 2
9000 Aalborg,
Cvr. nr. 17-91-23-72

Versionen fra 20. apr. 2008, 16:05

Maskinfabrikken Norden var en industrivirksomhed beliggende i Aalborg.

Maskinfabrikken Norden var oprindeligt en cementfabrik i Portland-gruppen, og producerede cement fra 1898 til 1972. Fabrikken lå i den tid udenfor Aalborg by, og fabrikken har sat sit præg på landskabet vest får Aalborg, med sine store udgravninger efter kridt. Virksomheden havde eget havneanlæg i Aalborg og havde adresse på Mølholmsvej 2 i Aalborg.

I 1972 overgik "Norden" til at være en maskinfabrik, og blev senere en del af F.L. Smith - gruppen. I 1992 gik selskabet imidlertid konkurs, og virksomheden blev overtaget af et nyt selskab, der videreførte denne under navnet Maskinfabrikken Norden af 1992 A/S. Dette nye selskab gik imidlertid også konkurs få år senere i 1994.

Efter den 2. konkurs blev dele af virksomheden videreført i to andre Aalborg firmaer: LG - montage og Nordflex Industries.