Tarragona: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Loveless (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: zh:塔拉戈纳
Linje 50: Linje 50:
[[ty:Tarragona]]
[[ty:Tarragona]]
[[vo:Tarragona]]
[[vo:Tarragona]]
[[zh:塔拉戈纳]]

Versionen fra 4. maj 2008, 18:54

Tarragona

Tarragona er en by ved Middelhavet i det sydlige Katalonien i Nordøstspanien, 60 km. sydvest for Barcelona. Byen havde i 2005 128.152 indbyggere.

Fortidsminder

I romertiden hed byen Tarraco og var provinshovedstad i Hispania Tarraconensis. Mange rester af bygninger og anlæg fra den tid ses stadig, omend de har været flittigt anvendt som stenbrud af senere generationer. Det gælder bl. a. et amfiteater tæt på kysten, en akvædukt og et gravanlæg. Latinske og fønikiske sentenser ses på bygningsrester mange steder. Byen har UNESCO-status som World Heritage Site.

Erhverv

Tarragona har en betydelig havn. Meget af områdets økonomiske aktiviteter er knyttet til kemisk industri. Der er højhastighedstog (AVE) til Madrid via Zaragoza, og strækningen de sidste 60 km. til Barcelona forventes taget i brug i 2007. Byens universitet, Universitat Rovira i Virgili, har 12.000 studerende. Nær byen er ferieområdet Salou og en af Europas største temaparker, Port Aventura.

Kulturelle begivenheder

Tarragona International Dixieland Festival afholdes hvert år lige før påske. Første uge i juli er der i bugten Punta del Miracle fyrværkerikonkurrence mellem seks inviterede fyrværkere. I midten af september Santa Tecla Festival, en af de største traditionelle spanske festivaler.