Tom Parker: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'[[Oberst]]' '''Tom Parker''' var manager for [[Elvis Presley]] fra den [[18. august]] [[1955]] og resten af Elvis' karriere. Han havde tidligere været manager for bl.a. Eddy Arnold og Hank Snow. En af Tom Parkers første - og afgørende - handlinger som manager for Elvis var at forhandle en overgang fra det lokale Memphis-pladeselskab [[Sun Records]] til det kæmpestore [[RCA | RCA Victor]]. Overgangssummen var på hele 25.000,- dollars, den indtil da største sum for en pladekontrakt.
'[[Oberst]]' '''Tom Parker''' var manager for [[Elvis Presley]] fra den [[18. august]] [[1955]] og resten af Elvis' karriere. Han havde tidligere været manager for bl.a. Eddy Arnold og Hank Snow. En af Tom Parkers første - og afgørende - handlinger som manager for Elvis var at forhandle en overgang fra det lokale Memphis-pladeselskab [[Sun Records]] til det kæmpestore [[RCA | RCA Victor]]. Overgangssummen var på hele 35.000,- dollars (+ 5.000,- direkte til Elvis), den dengang største sum nogensinde for en pladekontrakt.


Tom Parkers oprindelse har altid været omgivet af stor mystik, men det er nu slået fast, at hans fødenavn var Andreas Cornelis van Kujik. Han blev født i Breda i [[Holland]] den [[26. juni]] [[1909]]. Hans obersttitel er selvopfundet, og ingen ved i dag hvor den stammer fra.
Tom Parkers oprindelse har altid været omgivet af stor mystik, men det er dog slået fast, at hans fødenavn var Andreas Cornelis van Kujik. Han blev født i Breda i [[Holland]] den [[26. juni]] [[1909]]. Hans obersttitel er selvopfundet, og ingen ved i dag præcist hvor den stammer fra.


Obersten, som Parker blev kaldt, var dygtig, - nogle mener endda, at han måske var for dygtig. Det er i det mindste ubestridt, at det var Tom Parker som fastholdt Elvis Presley på filmlærredet op gennem [[1960'erne]], hvorved han tabte afgørende terræn overfor de mange nye kunstnere og grupper, som kom frem i disse år.
Obersten, som Parker blev kaldt, var dygtig, - nogle mener endda, at han måske var for dygtig. Det er i det mindste ubestridt, at det var Tom Parker som fastholdt Elvis Presley på filmlærredet op gennem [[1960'erne]], hvorved han tabte afgørende terræn overfor de mange nye kunstnere og grupper, som kom frem i disse år.

Versionen fra 12. maj 2008, 14:03

'Oberst' Tom Parker var manager for Elvis Presley fra den 18. august 1955 og resten af Elvis' karriere. Han havde tidligere været manager for bl.a. Eddy Arnold og Hank Snow. En af Tom Parkers første - og afgørende - handlinger som manager for Elvis var at forhandle en overgang fra det lokale Memphis-pladeselskab Sun Records til det kæmpestore RCA Victor. Overgangssummen var på hele 35.000,- dollars (+ 5.000,- direkte til Elvis), den dengang største sum nogensinde for en pladekontrakt.

Tom Parkers oprindelse har altid været omgivet af stor mystik, men det er dog slået fast, at hans fødenavn var Andreas Cornelis van Kujik. Han blev født i Breda i Holland den 26. juni 1909. Hans obersttitel er selvopfundet, og ingen ved i dag præcist hvor den stammer fra.

Obersten, som Parker blev kaldt, var dygtig, - nogle mener endda, at han måske var for dygtig. Det er i det mindste ubestridt, at det var Tom Parker som fastholdt Elvis Presley på filmlærredet op gennem 1960'erne, hvorved han tabte afgørende terræn overfor de mange nye kunstnere og grupper, som kom frem i disse år.

Tom Parker døde af et hjerteslag i Las Vegas den 21. januar 1997.


BiografiSpire
Denne biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.