Forskel mellem versioner af "Tom Parker"

Spring til navigation Spring til søgning
49 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
ingen redigeringsopsummering
'[[Oberst]]' '''Tom Parker''' var manager for [[Elvis Presley]] fra den [[18. august]] [[1955]] og resten af Elvis' karriere. Han havde tidligere været manager for bl.a. Eddy Arnold og Hank Snow. En af Tom Parkers første - og afgørende - handlinger som manager for Elvis var at forhandle en overgang fra det lokale Memphis-pladeselskab [[Sun Records]] til det kæmpestore [[RCA | RCA Victor]]. Overgangssummen var på hele 2535.000,- dollars (+ 5.000,- dendirekte indtiltil daElvis), den dengang største sum nogensinde for en pladekontrakt.
 
Tom Parkers oprindelse har altid været omgivet af stor mystik, men det er nudog slået fast, at hans fødenavn var Andreas Cornelis van Kujik. Han blev født i Breda i [[Holland]] den [[26. juni]] [[1909]]. Hans obersttitel er selvopfundet, og ingen ved i dag præcist hvor den stammer fra.
 
Obersten, som Parker blev kaldt, var dygtig, - nogle mener endda, at han måske var for dygtig. Det er i det mindste ubestridt, at det var Tom Parker som fastholdt Elvis Presley på filmlærredet op gennem [[1960'erne]], hvorved han tabte afgørende terræn overfor de mange nye kunstnere og grupper, som kom frem i disse år.
9.821

redigeringer

Navigationsmenu