Forskel mellem versioner af "Active Directory"

Spring til navigation Spring til søgning
72 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
ingen redigeringsopsummering
'''Active Directory''' (AD) er en indførelse af [[Lightweight Directory Access Protocol|LDAP]] for [[primær]] brug i [[Windows]] miljøet. AD's vigtigste opgave er at sørge for at godtgøre ægtheden og adgangstilladelse af tjenesterne for Windows basere computer. Active Directory give også administrationen mulighed for at tildele politiker, udrulle [[software]], og anbringe kritiske opdateringer[[opdatering]]er til en [[organisation]]. Active Directory [[opbevare]] informationer[[information]]er og indstillinger i en central [[database]]. Et Active Directory [[netværk]] kan variere fra en lille installation med små hundred objekter[[objekt]]er, til en stor installation med millioner af objekter.
 
Active Directory blev først fremvist i 1996, og først udgivet sammen med Windows 2000 Server edition. I Windows Server 2003 blev det revideret og fik forbedret administrationen.<br />
Active Directory er en "directory" [[tjeneste]] der bliver brugt til at opbevare informationer om netværket og ressourcer henover et domain.
 
Active Directory (AD) er en hierarkisk opbyget struktur af objekter. Objekterne er inddelt i 3 kategoriser:
*[[Ressourcer]] (e. g. printers[[printer]]s)
*[[Tjeneste]] (e. g. [[e-mail]])
*Brugerne[[Bruger]]ne (user accounts and groups)
AD sørger for informationer, organisere, og kontrollere [[adgang]] og sætter [[sikkerhed]] for objekterne.
 
 
34

redigeringer

Navigationsmenu