La traviata: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m wiki + kat + iw
m {{sammenskrivesTil}}
Linje 1: Linje 1:
{{sammenskrivesTil|La traviata}}
'''''La Traviata''''' (oprindeligt forlæg ''Violetta'') er en [[opera]] af [[Guiseppe Verdi]]. Operaen havde sin [[uropførelse]] den [[6. marts]] [[1853]] på [[Teatro La Fenice]] i [[Venedig]] under navnet Violetta. ''La Traviata'' følger handlingen i [[Alexandre Dumas, den yngre]]s roman ''Kameliadaen'' om den [[prostitution|prostituerede]] Violetta, der forelsker sig i Alfredo, og som ønsker at skabe sig en ny tilværelse, men det vil skabe store omkostninger for Alfredo og hans familie, og alt ender tragisk.
'''''La traviata''''' (oprindeligt forlæg ''Violetta'') er en [[opera]] af [[Guiseppe Verdi]]. Operaen havde sin [[uropførelse]] den [[6. marts]] [[1853]] på [[Teatro La Fenice]] i [[Venedig]] under navnet Violetta. ''La Traviata'' følger handlingen i [[Alexandre Dumas, den yngre]]s roman ''Kameliadaen'' om den [[prostitution|prostituerede]] Violetta, der forelsker sig i Alfredo, og som ønsker at skabe sig en ny tilværelse, men det vil skabe store omkostninger for Alfredo og hans familie, og alt ender tragisk.


''Violetta'' (førsteudgaven) er sjældent blevet genopsat, senest på [[Taastrup Teater]] i [[Danmark]], maj [[2008]].
''Violetta'' (førsteudgaven) er sjældent blevet genopsat, senest på [[Taastrup Teater]] i [[Danmark]], maj [[2008]].


[[kategori:operaer]]
[[kategori:operaer]]

[[en:La traviata]]

Versionen fra 29. maj 2008, 14:34

Sammenskrivningsforslag

La traviata (oprindeligt forlæg Violetta) er en opera af Guiseppe Verdi. Operaen havde sin uropførelse den 6. marts 1853Teatro La Fenice i Venedig under navnet Violetta. La Traviata følger handlingen i Alexandre Dumas, den yngres roman Kameliadaen om den prostituerede Violetta, der forelsker sig i Alfredo, og som ønsker at skabe sig en ny tilværelse, men det vil skabe store omkostninger for Alfredo og hans familie, og alt ender tragisk.

Violetta (førsteudgaven) er sjældent blevet genopsat, senest på Taastrup Teater i Danmark, maj 2008.