Forskel mellem versioner af "Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU)"

Spring til navigation Spring til søgning
m
Småret
m (Småret)
'''Danmark Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet''', fork. ('''DPU''') ([[engelsk (sprog)|eng.]]: ''School of Education, University of Aarhus'') er et selvejende overbygnings[[universitet]] under [[Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling]]. I forbindelse med universitetsreformen 1. juni 2007 blev det daværende Danmarks Pædagogiske Universitet en del af [[Aarhus Universitet]].
 
DPU blev oprettet i [[juli]] [[2000]] ved at fusionere [[Danmarks Lærerhøjskole]], [[Danmarks Pædagogiske Institut]], [[Danmarks Pædagoghøjskole]] og [[Center for Teknologistøttet Undervisning]].
 
Universitetet forsker og underviser på højeste videnskabelige niveau indenfor det [[pædagogik|pædagogiske]] område. Universitetet skal samtidig udbrede dets arbejdsmetoder og resultater, bl.a ved at gøre den nyeste viden indenfor fagområderne tilgængelige for [[center for videregående uddannelseruddannelse|centrene for videregående uddanenlser]] (CVU'erne) og [[Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse]]. Forskningen omfatter alle uddannelsesområder, men har særligt fokus på [[didaktik]] inden for hele uddannelsessystemet, pædagogik i forhold til grupper med særlige behov, uddannelse af lærere og pædagoger, udvikling af pædagogiske forskningsmetoder, sammenlignende international uddannelses[[politik]] og kompetenceudvikling med vægt på voksen- og efteruddannelse.
 
Universitetet tilbyder master-, [[kandidatuddannelse|kandidat-]], [[ph.d.]]- og efteruddannelser. I modsætning til andre universiteteter har Danmarks Pædagogiske Universitet ingen uddannelser på bachelorniveau. Uddannelserne henvender sig således til studerende, der allerede er uddannede [[bachelor]]er eller [[professionsbachelor]]er.
30.530

redigeringer

Navigationsmenu