Population: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
→‎Litteratur: kilde bog
m Småret
Linje 1: Linje 1:
:''For brugen af ordet ''population'' i statistik, se [[population (statistik)]].''
:''For brugen af ordet ''population'' i statistik, se [[population (statistik)]].''


'''Population''' er det samlede antal individer af en bestemt [[art]], som lever inden for et afgrænset område. Populationernes vækst eller aftagen et et udtryk for balancen mellem på den ene side [[fødsel|fødsler]] og [[fremspiring]]er af nye individer og på den anden side antallet af døde individer.
'''Population''' er det samlede antal individer af en bestemt [[art]], som lever inden for et afgrænset område. Populationernes vækst eller aftagen et et udtryk for balancen mellem på den ene side [[fødsel|fødsler]] og fremspringer af nye individer og på den anden side antallet af døde individer - også benævt [[fødselsrate]] og [[dødsrate]].


Hvis man diskuterer en population af arten [[Menneske (Homo sapiens)]], så bruger man ordet [[befolkning]]. Hvis der er tale om dyr, så hedder det en [[bestand]], og hvis det er planter, der er tale om, så kaldes populationen for en [[bevoksning]].
Hvis man diskuterer en population af arten [[menneske]], så bruger man ordet [[befolkning]]. Hvis der er tale om dyr, så hedder det en [[bestand]], og hvis det er planter, der er tale om, så kaldes populationen for en [[bevoksning]].


==Litteratur==
==Litteratur==

Versionen fra 30. jun. 2008, 13:53

For brugen af ordet population i statistik, se population (statistik).

Population er det samlede antal individer af en bestemt art, som lever inden for et afgrænset område. Populationernes vækst eller aftagen et et udtryk for balancen mellem på den ene side fødsler og fremspringer af nye individer og på den anden side antallet af døde individer - også benævt fødselsrate og dødsrate.

Hvis man diskuterer en population af arten menneske, så bruger man ordet befolkning. Hvis der er tale om dyr, så hedder det en bestand, og hvis det er planter, der er tale om, så kaldes populationen for en bevoksning.

Litteratur

  • Dieter Heinrich, Manfred Hergt (1992). Munksgaards atlas – økologi. København: Munksgaard. ISBN 87-16-10775-6.