Forskel mellem versioner af "Børsteløs DC-motor"

Spring til navigation Spring til søgning
2 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
wiki
(wiki)
I børsteløse motorer erstatter en intelligent elektronisk kontrol børste-/kommutator systemet. Den elektroniske kontroller styrer kommuteringsfunktionen, og håndtere strømfordelingen til hver stator-spole sådan at det elektromagnetiske felt produceret af stator-spolerne altid ”følger rotoren”. I systemer med børsteløse DC motorer, kaldes de [[integrerede kredsløb]] der udfører kommuteringsfunktionen elektronisk hastighedskontrol. Kontrolleren består af et sæt [[effekt MOSFET]] enheder, der driver den kraftige DC strøm og en [[microcontroller]] til at styre de hurtigt skiftende strømme præcist. Da kontrolleren altid følger rotoren, har den brug for en måde til at bestemme rotorens position i forhold til stator spolerne. Nogle designs bruger [[HALL effekt sensorer]] til direkte at måle rotorens position. Andre måler den dannede spænding i de spoler, der ikke forsynes med spænding til at bestemme positionen og gør separate HALL effekt sensorer overflødige. (børsteløse DC motorer danner en trapezformet spænding, hvor en børsteløs AC motor danner en sinusformet spænding).
 
Børsteløse motorer kan konstrueres i to forskellige fysiske opbygninger:
Børsteløse motorer kan konstrueres i to forskellige fysiske opbygninger: I den ”traditionelle” opbygning er permanent magneterne monteret på rotoren (kernen) Stator spolerne omkranser og indelukker rotoren, som en børstet DC-motor. I 'outrunner' (omløber) opbygningen er permanentmagneterne ophængt i en overhængende rotor der omkranser stator-spolerne. I alle børsteløse motorer erstatter statoren det roterende armatur og stator-spolerne er altid stationære.
*I den ”traditionelle” opbygning er permanent magneterne monteret på rotoren (kernen) Stator spolerne omkranser og indelukker rotoren, som en børstet DC-motor.
Børsteløse motorer kan konstrueres i to forskellige fysiske opbygninger: I den ”traditionelle” opbygning er permanent magneterne monteret på rotoren (kernen) Stator spolerne omkranser og indelukker rotoren, som en børstet DC-motor. *I 'outrunner' (omløber) opbygningen er permanentmagneterne ophængt i en overhængende rotor der omkranser stator-spolerne. I alle børsteløse motorer erstatter statoren det roterende armatur og stator-spolerne er altid stationære.
 
===Sammenligning af børsteløse med børstede motorer===
111.195

redigeringer

Navigationsmenu