Radio 2: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Udbygger
m Tilføjer Radio 2s overtagelse af POP FMs frekvenser.
Linje 7: Linje 7:
Kanalens musikprofil var overvejende [[adult contemporary]] med hits fra [[1980'erne]], [[1990'erne]] og i dag.
Kanalens musikprofil var overvejende [[adult contemporary]] med hits fra [[1980'erne]], [[1990'erne]] og i dag.


Radio 2 sendte primært via lokale sendetilladelser i [[Nordjylland]], [[Randers]], [[Århus]], [[Fredericia]], [[Helsingør]], [[København]] samt på [[Fyn]]. Det betød, at de forskellige Radio 2 stationer landet over havde forskellige programflader og også var forpligtet til at sende lokale nyheder. Via kabel-tv og satellit distribueredes dog den københavnske version af kanalen. Efter at have været en ren musikkanal fra Clear Channel's overtagelse i [[1998]] til [[2003]], blev programprofilen ændret i forbindelse med lukningen af [[POP FM]] i [[2005]] og Radio 2 fik studieværter størstedelen af dagen.
Radio 2 sendte primært via lokale sendetilladelser i [[Nordjylland]], [[Randers]], [[Århus]], [[Fredericia]], [[Helsingør]], [[København]] samt på [[Fyn]]. Det betød, at de forskellige Radio 2 stationer landet over havde forskellige programflader og også var forpligtet til at sende lokale nyheder. Via kabel-tv og satellit distribueredes dog den københavnske version af kanalen. Efter at have været en ren musikkanal fra Clear Channel's overtagelse i [[1998]] til [[2003]], blev programprofilen ændret i forbindelse med lukningen af søsterkanalen [[POP FM]] i [[2005]], hvor Radio 2 overtog dennes frekvenser. I den forbindelse fik Radio 2s programmer med studeiværter tilknyttet størstedelen af dagen.


Radio 2 og The Voice var i mange år nogle af de største konkurrenter til [[DR]]'s radiokanaler. De blev dog i [[2003]] overhalet indenom af [[Radio 100FM]] og [[Sky Radio]].
Radio 2 og The Voice var i mange år nogle af de største konkurrenter til [[DR]]'s radiokanaler. De blev dog i [[2003]] overhalet indenom af [[Radio 100FM]] og [[Sky Radio]].

Versionen fra 8. jul. 2008, 19:08

Radio 2 var en dansk kommerciel radiokanal, der i sine sidste år var ejet af SBS Radio, der også driver The Voice.

Navnet navn refererer til TV 2/Danmark, der grundlagde stationen sammen med det daværende Tele Danmark 1. marts 1997. Tele Danmark ejede 70%, TV 2 25% og Dansk Røde Kors de resterende 5% af aktierne[1]. Stationen havde hovedsæde i København og blev ledet af Hans Otto Bisgaard, mens nyhedsudsendelserne, Radio 2 Nyhederne, blev produceret af TV 2 Nyhederne i Odense.

Målet var dengang at blive Danmarks fjerde landsdækkende jordbaserede FM-kanal, men med en placering på kabel-tv-nettet, der dengang kun nåede ud til cirka halvdelen af befolkningen, stod det hurtigt klart at det ikke kunne lade sig gøre. Lyttertallet var beskedent trods et værtshold med flere folkekære kendisser headhuntet fra DR, bl.a. Jørn Hjorting, og stationens første regnskab havde et minus på 37 mio. kr. på bundlinjen. Stationen blev allerede i foråret 1998 solgt til amerikanske Clear Channel Communications. I juli 2003 solgte Clear Channel stationen til SBS Broadcasting for godt 130 mio. kr.

Kanalens musikprofil var overvejende adult contemporary med hits fra 1980'erne, 1990'erne og i dag.

Radio 2 sendte primært via lokale sendetilladelser i Nordjylland, Randers, Århus, Fredericia, Helsingør, København samt på Fyn. Det betød, at de forskellige Radio 2 stationer landet over havde forskellige programflader og også var forpligtet til at sende lokale nyheder. Via kabel-tv og satellit distribueredes dog den københavnske version af kanalen. Efter at have været en ren musikkanal fra Clear Channel's overtagelse i 1998 til 2003, blev programprofilen ændret i forbindelse med lukningen af søsterkanalen POP FM i 2005, hvor Radio 2 overtog dennes frekvenser. I den forbindelse fik Radio 2s programmer med studeiværter tilknyttet størstedelen af dagen.

Radio 2 og The Voice var i mange år nogle af de største konkurrenter til DR's radiokanaler. De blev dog i 2003 overhalet indenom af Radio 100FM og Sky Radio.

Radio 2 lukkede 4. februar 2008 og blev erstattet af rockkanalen Radio City.

Eksterne henvisninger

KulturSpire
Denne artikel om kultur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
  1. ^ Journalisten.dk: Radio 2 Nyhederne