Direktør: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Louperibot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: de:Geschäftsführung, fr:Gérant
+links
Linje 1: Linje 1:
En '''direktør''' er den [[organisationsteori|organisationsteoretiske]] betegnelse for den øverste daglige leder af en [[organisation]]. I større organisationer ses det også, at der er flere direktører med en [[administrerende direktør]] i spidsen. Disse er typisk ledere for hver deres område som f.eks. [[regnskab]], [[produktion]], [[udvikling]] mm.
En '''direktør''' er den [[organisationsteori|organisationsteoretiske]] betegnelse for den øverste daglige [[Leder (førerskab)|leder]] af en [[organisation]].


I større organisationer ses det også, at der er flere direktører med en [[administrerende direktør]] i spidsen. Disse er typisk ledere for hver deres område som f.eks. [[regnskab]], [[produktion]], [[udvikling]] mm.
I aktieselskaber ansættes direktøren af selskabets [[bestyrelse]]. I andre private organisationer er det typisk bestyrelsen, der ansætter en eventuel direktør, men kompetencen kan også ligge hos organisationen ved en [[generalforsamling]] eller [[repræsentantskabsforsamling]].

I [[aktieselskab]]er ansættes direktøren af selskabets [[bestyrelse]]. I andre private organisationer er det typisk [[bestyrelse]]n, der ansætter en eventuel direktør, men [[kompetence]]n kan også ligge hos organisationen ved en [[generalforsamling]] eller [[repræsentantskabsforsamling]].


{{Samfstub}}
{{Samfstub}}

Versionen fra 9. jul. 2008, 16:58

En direktør er den organisationsteoretiske betegnelse for den øverste daglige leder af en organisation.

I større organisationer ses det også, at der er flere direktører med en administrerende direktør i spidsen. Disse er typisk ledere for hver deres område som f.eks. regnskab, produktion, udvikling mm.

I aktieselskaber ansættes direktøren af selskabets bestyrelse. I andre private organisationer er det typisk bestyrelsen, der ansætter en eventuel direktør, men kompetencen kan også ligge hos organisationen ved en generalforsamling eller repræsentantskabsforsamling.

SamfundSpire
Denne samfundsartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.