Forskel mellem versioner af "Direktør"

Spring til navigation Spring til søgning
36 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
+links
m (robot Tilføjer: de:Geschäftsführung, fr:Gérant)
(+links)
En '''direktør''' er den [[organisationsteori|organisationsteoretiske]] betegnelse for den øverste daglige leder af en [[organisationLeder (førerskab)|leder]]. I større organisationer ses det også, at der er flere direktører medaf en [[administrerende direktørorganisation]] i spidsen. Disse er typisk ledere for hver deres område som f.eks. [[regnskab]], [[produktion]], [[udvikling]] mm.
 
I større organisationer ses det også, at der er flere direktører med en [[administrerende direktør]] i spidsen. Disse er typisk ledere for hver deres område som f.eks. [[regnskab]], [[produktion]], [[udvikling]] mm.
I aktieselskaber ansættes direktøren af selskabets [[bestyrelse]]. I andre private organisationer er det typisk bestyrelsen, der ansætter en eventuel direktør, men kompetencen kan også ligge hos organisationen ved en [[generalforsamling]] eller [[repræsentantskabsforsamling]].
 
I aktieselskaber[[aktieselskab]]er ansættes direktøren af selskabets [[bestyrelse]]. I andre private organisationer er det typisk bestyrelsen[[bestyrelse]]n, der ansætter en eventuel direktør, men kompetencen[[kompetence]]n kan også ligge hos organisationen ved en [[generalforsamling]] eller [[repræsentantskabsforsamling]].
 
{{Samfstub}}
108.946

redigeringer

Navigationsmenu