Excentricitet (opførsel): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
{{harflertydig2|Excentricitet}}
{{harflertydig2|Excentricitet}}
'''Excentricitet''' er en betegnelse for en opførsel, påklædning, væremåde mv., som er sær, påfaldende, afvigende eller blot usædvanlig. En person der udviser excentricitet kaldes en '''excentrisk person''' eller blot en '''excentriker'''. Det modsatte af excentricitet er [[normalitet]]. Personer der omtales som excentriske er ofte [[kunstner]]e eller [[videnskabsmand|videnskabsmænd]]. Udtrykket bruges både nedsættende og anerkendende, alt efter sammenhængen. Excentrisitet kan også være en form for selviscenesættelse hvor man prøver at skabe opmærksomhed om ens person.
'''Excentricitet''' er en betegnelse for en opførsel, påklædning, væremåde mv., som er sær, påfaldende, afvigende eller blot usædvanlig. En person der udviser excentricitet kaldes en '''excentrisk person''' eller blot en '''excentriker'''. Det modsatte af excentricitet er [[normalitet]]. Personer der omtales som excentriske er ofte [[kunstner]]e eller [[videnskabsmand|videnskabsmænd]]. Udtrykket bruges både nedsættende og anerkendende, alt efter sammenhængen. Excentricitet kan også være en form for selviscenesættelse hvor man prøver at skabe opmærksomhed om ens person.




'''Excentrisk''' bruges ofte også som et udtryk for skøre personer, der samtidig er velhavende.
'''Excentrisk''' bruges ofte også som et udtryk for skøre personer, der samtidig er velhavende.


Vidt forskellige personer som [[Salvador Dali]], [[Richard Branson]], [[Dan Turèll]] og [[Richard Feynman]] kan betegnes som excentriske, alt efter indstilling. Da [[Salvador Dali]] gik rundt i New Yorks gader med en klokke om halsen og ringede med den hver gang han følte sig for lidt bemærket, og da [[Dan Turèll]] lagde sort neglelak på for at skabe opmærksomhed i medierne, er det et udtryk for deres Excentrisitet.
Vidt forskellige personer som [[Salvador Dali]], [[Richard Branson]], [[Dan Turèll]] og [[Richard Feynman]] kan betegnes som excentriske, alt efter indstilling. Da [[Salvador Dali]] gik rundt i New Yorks gader med en klokke om halsen og ringede med den hver gang han følte sig for lidt bemærket, og da [[Dan Turèll]] lagde sort neglelak på for at skabe opmærksomhed i medierne, er det et udtryk for deres Excentricitet.


{{stub}}
{{stub}}

Versionen fra 28. jul. 2008, 15:33

For alternative betydninger, se Excentricitet.

Excentricitet er en betegnelse for en opførsel, påklædning, væremåde mv., som er sær, påfaldende, afvigende eller blot usædvanlig. En person der udviser excentricitet kaldes en excentrisk person eller blot en excentriker. Det modsatte af excentricitet er normalitet. Personer der omtales som excentriske er ofte kunstnere eller videnskabsmænd. Udtrykket bruges både nedsættende og anerkendende, alt efter sammenhængen. Excentricitet kan også være en form for selviscenesættelse hvor man prøver at skabe opmærksomhed om ens person.


Excentrisk bruges ofte også som et udtryk for skøre personer, der samtidig er velhavende.

Vidt forskellige personer som Salvador Dali, Richard Branson, Dan Turèll og Richard Feynman kan betegnes som excentriske, alt efter indstilling. Da Salvador Dali gik rundt i New Yorks gader med en klokke om halsen og ringede med den hver gang han følte sig for lidt bemærket, og da Dan Turèll lagde sort neglelak på for at skabe opmærksomhed i medierne, er det et udtryk for deres Excentricitet.

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.