Xbox 360: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m robot Tilføjer: mk:Xbox 360
Linje 76: Linje 76:
* [http://www.xbox.com/da-DK/ Xbox.com Danmark]
* [http://www.xbox.com/da-DK/ Xbox.com Danmark]
* [http://www.xboxlife.dk Xboxlife Danmarks største Xbox community]
* [http://www.xboxlife.dk Xboxlife Danmarks største Xbox community]
* [http://www.gamers-globe.dk/konsol/xbox-360/info Dansk side med information om Xbox 360]


{{-}}
{{-}}

Versionen fra 14. aug. 2008, 18:40

Xbox 360
[[Fil:|frameless|]]
FabrikantMicrosoft
TypeVideospilkonsol
Generation7. generation
Først udgivet 22. November, 2005
2. December, 2005
CPU3.2 GHz PowerPC Tri-Core Xenon
MedierDVD
DVD-DL
CD
Add-On:
HD DVD
Opbevaring20 eller 120 GB harddisk
64, 256 eller 512 MB memory card
Styreenhed4 maximalt
(Ledning eller trådløst, eller en kombination af begge)
Tilslutningsmuligheder3 × USB 2.0
IR port
100Mbit Ethernet
OnlinetjenesteXbox Live
Solgte enheder13.4 millioner[1]
Bagudkompatibilitet394 originalle Xbox spil
(kræver harddrisk, og seneste opdatering)
ForgængerXbox

Xbox 360 (forkortet 360) er efterfølgeren til den originale Xbox. Konsollen er udviklet og produceret af Microsoft. Xbox 360 udkom første gang i USA den 22. november og i Europa den 2. december 2005. Microsoft gjorde meget for at få konsollen ud i hele verden på samme tid, i modsætning til den gamle Xbox. Xbox 360 har også solgt bedre end den første Xbox.

I forhold til tidligere spillekonsoller udmærker denne sig ved, at den understøtter high definition og surround sound.

Udgaver

Xbox 360 Core

Xbox 360 Core er indgangsniveauet for Xbox 360-serien. Den var oprindeligt ikke tilgængelig i Japan, men var senere udgivet den 2. november 2006. I Australien, New Zealand og Mexico blev en fjernbetjening inkluderet som erstatning for Xbox Live headsettet i Xbox 360 pakken. Den samme fjernbetjening blev også inkluderet i en kort periode ved lanceringen i den standard hvide udgave. Core-systemet kommer med kabler til sammensat video (composite), der kun kan afvikle SDTV opløsninger. Xbox 360 Core kan afvikle signaler helt op til 1080p, når den er forbundet med separate komponent- eller VGA-kabler. Den kan også bruge en separat solgt 20 eller 120 GB harddisk.

Xbox 360 Premium

Xbox 360, tilgængelig ved lanceringen, inkluderer alle funktionerne fra Xbox 360 Core. Xbox 360 Premium inkluder også en aftagelig 20 GB harddisk til at gemme Xbox Live Arcade spil, spildemoer, Xbox Live Marketplace TV og film, understøttelse for tidligere Xbox spil og for at gemme spildata. Den inkluderede harddisk kommer med forudgemte spildemoer, videoklip og et gratis Live Arcade spil, Hexic HD (disse kan ikke blive gendannet, hvis brugeren vælger at slette dem fra drevet). Xbox 360 Premium inkluderer også en trådløs Xbox 360 controller, et Xbox 360 headset, mens nogle regioner inkluderede en Xbox fjernbetjening og forudbetalt 12 måneders abonnement til Xbox Live Gold. I juli 2007 begyndte denne version af Xboxen at dukke op med Zephyr bundkortet (bundkortet, der bliver brugt i Xbox 360 Elite), der inkluderer HDMI output og en forbedret GPU heat sink. Konsollens indpakning viser HDMI logoet for at reflektere denne tilføjelse.

Xbox 360 Elite

Xbox 360 Elite er den tredje og dyreste udgave af konsollen. Den er unik på den måde, at den inkluderer en 120 GB harddisk, og har et mat sort finish. Elite retailpakken inkluderer også et HDMI-kabel, en sort controller og et headset, der matcher konsollens sorte finish. Andet mat sort tilbehør kan også købes. Den 27. marts 2007 bekræftede Microsoft, at konsollen ville blive permanent udgivet i USA den 29. april 2007, i Canada den 4. maj 2007, i Europa den 24. august 2007 og i Australien den 30. august, og ikke i en "limited edition" version, som oprindeligt spekuleret.

Xbox 360 Elite er baseret på Zephyr bundkortet, hvilket har en HDMI port og en forbedret GPU heat sink. Fra juli 2007 bliver Xbox 360 Premium konsollerne også produceret med dette bundkort.

Nogle kritikere har bemærket valget at bruge HDMI 1.2a specifikationen i stedet for den nyere 1.3. Microsoft har udtalt, at de stadig ikke forsøger at sælge Xbox 360 Elite til eksisterende brugere, men til dem, der endnu ikke har benyttet sig af Xbox 360 spillemarkedet; derfor vil alt på Xbox Live Marketplace stadig blive optimeret til Xbox 360 Premiums 20 GB harddisk.

Elitens CPU og GPU er stadig baseret på den gamle 90 nm fremstillingsproces, i stedet for de nye 65 nm chips, hvilket er derfor Eliten deler de samme tekniske problemer, som ældre Xbox 360 konsoller har lidt under, inklusiv men ikke begrænset til hardwarefejl og høje støjniveauer.

Ved ikke at have inkluderet et HD DVD-drev internt er Xbox 360 Elite på linje med Microsofts langtidsomtalte position i HD formatkrigen. Det valgfrie HD DVD-drev er ikke krævet for at kunne afvikle HD-indhold på Xbox 360, da Xbox Live Marketplace forsyner den med HD film, der kan downloades til harddisken, som en internetbaseret on-demand service. Iagttagere har noteret, at det ville modsige denne langtidsomtalte position at vælge side, da det ville være en lammende handling, i det tilfælde at det format, Microsoft valgte, ville tabe formatkrigen.

Hardware Specifikationer

Funktioner i Xbox 360

Xbox 360 har mange indbyggede funktioner, meget af dette omhandler Microsofts bud på online konsolfunktioner, nemlig Xbox Live. Xbox Dashboard lader brugeren browse forskellige paneler om Xbox Live, musik, konsolindstillinger, konsollens harddisk og/eller andre tilsluttede enheder.

Gennem denne Live-funktion er der mulighed for at tilmelde sig en tjeneste, så man kan lade sine venner se dels om man er tilsluttet, hvilket spil man i givet fald er i gang med og hvilken rangering man har.

I det maskinen kan tilslutte internettet kan man hente opdateringer til konsollen og sine spil, samt demoversioner af nye spil.

Xbox 360 er forberedt på tilslutning med en PC/Media Center, og den har mulighed for trådløse gamepads direkte fra kassen.

Marketplace

Marketplace er et sted, hvor Xbox ejere med en internetforbindelse kan se de nyeste trailere og demoere til spil. Det er gratis og kræver kun man sætter sin Xbox til internettet. Marketplace har sin egen valuta der hedder Microsoft Points. Disse kan man købe i kort form i spilbutikker eller via diverse kreditkort.

Marketplace vokser hele tiden, og snarligt vil Danmark (som USA og Japan har haft i længere tid) få en funktion, hvor man kan leje film og se dem i HD kvalitet (normal opløsning er også tilgængelig).

Se også

Referencer

  1. ^ Marcus Lai (25. Oktober, 2007). "Microsoft posts Q1 profit on Xbox 360, Halo 3 sales". Hentet 2007-10-28. {{cite web}}: Tjek datoværdier i: |date= (hjælp)

Eksterne henvisninger


SpillekonsolSpire
Denne spillekonsolsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Skabelon:Link GA