STS-82: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
5 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
m
*''Faint Object Spectrograph'' (FOS) fra 1990 blev afløst af ''Near Infrared Camera and Multi-Object Spectrometer'' (NICMOS). Begge instrumenter er på størrelse med telefonbokse.
*For at Hubble kan pege mod et bestemt mål har den tre ''Fine Guidance Sensor'' (FGS) der indeholder spejle, prismer og linser. De er en slags søgekikkerter der angiver retningen med stor præcision. FGS3 blev udskiftet med en ombygget FGS. Efterhånden skal alle tre FGS være ombygget til at jordstationen kan aflæse dem.
*Til opbevaring af data fra instrumenterne indtil de kan transmitteres havde Hubble fra starten af tre båndstationer ''Engineering Science Tape Recorders'' (ESTR). Der er mange bevægelige dele i en båndstation og båndene slides efterhånden. Derfor blev den ene båndstation udskiftet med en ''Solid State Recorder'' (SSR) [[DRAM]] hukommelse på 12 GbitG[[byte]].
*Hubble har fire svinghjul ''Reaction Wheel Assemblies'' (RWA) til at ændre retning i rummet. Normalt anvender rumfartøjer styreraketter til dette, men de ville forurene Hubbles spejle og instrumenter med deres exosgasser. Et af svinghjulene blev udskiftet pga. slitage.
*Hubble-teleskopet omkredser Jorden på 97 minutter og skifter fra at være i den brændende sol til den iskolde jordskygge. For at undgå at teleskopet slår sig ved bratte temperaturændringer er Hubble pakket ind i isolerende tæpper. Disse er med tiden mørnet af ultraviolet stråling og klodsede astronauter. Discoverys astronauter var kreative og lappede tæpperne med faldskærmssnor, teflonomviklet kobbertråd, straps og velcro.

Navigationsmenu