Bonnier: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Småret
Zorrobot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: sv:Bonnierkoncernen
Linje 21: Linje 21:
[[fi:Bonnier]]
[[fi:Bonnier]]
[[no:Bonnier]]
[[no:Bonnier]]
[[sv:Bonnierkoncernen]]

Versionen fra 9. sep. 2008, 10:58

Bonniers hovedsæde i Stockholm.

Bonnier AB (også kendt som Bonniers eller Bonnier Group) er en privatejet svensk mediekoncern, der består af i alt 150 selskaber, som opererer i 21 lande, hovedsagligt i det nordlige Europa. Selskabet blev grundlagt af Gerhard Bonnier i København i 1804. Den første udgivelse var bogen "Underfulde og sandfærdige kriminalhistorier". Senere flyttede Gerhard Bonniers sønner til Sverige og koncernens hovedsæde er i dag placeret i Stockholm.

Aktiviteterne i dag omfatter blandt andet de danske magasinforlag Bonnier Publications A/S og Forlaget Benjamin, Dagbladet Børsen og Bogklubben 12 Bøger. Frem til 2007 ejede Bonnier også bogforlagene Carlsen og Lindhardt & Ringhof.

I Sverige ejes Albert Bonniers förlag samt Wahlström & Widstrand, filmproducenten Svensk Filmindustri, aviserne Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenska Dagbladet, Göteborgs-Tidningen og Dagens Industri, ligesom Bonnier ejer en del af TV4. I Norge ejes Cappelens forlag. I Finland ejes Tammi. På det tyske marked er Bonnier markedsledende indenfor børnebøger. Derudover har Bonnier selskaber i Storbritannien, Frankrig, Australien og USA.

Selskabet ledes af omkring 75 familiemedlemmer, deriblandt 7. generation. Koncernen beskæftiger 9.641 ansatte og omsatte i 2006 for 20,2 mia. SEK.

Se også

Eksterne henvisninger