Strandbred: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Interlinks
m Linkfix
Linje 1: Linje 1:
En '''strandbred''' er et et stykke land lige ud til [[hav]]et, hvor der som oftest er aflejret [[sand]] fra havet.
En '''strandbred''' er et et stykke land lige ud til [[hav]]et, hvor der som oftest er aflejret [[sand]] fra havet.


Strandbredden er en typisk [[randzone]], et område mellem to [[biotop]]er, hvor planter og dyr fra dem begge mødes og udnytter de skiftende [[niche]]r i fællesskab.
Strandbredden er en typisk [[randzone]], et område mellem to [[biotop]]er, hvor planter og dyr fra dem begge mødes og udnytter de skiftende [[niche (økologi)|nicher]] i fællesskab.


[[Tangloppe]]n er et godt eksempel på et dyr, der har tilpasset sig de meget svingende forhold på strandbredden. Alle ved, at de findes i hundredevis under hver eneste tangbunke, men de er faktisk gkimrende svømmere og færdes lige så godt ude i vandet.
[[Tangloppe]]n er et godt eksempel på et dyr, der har tilpasset sig de meget svingende forhold på strandbredden. Alle ved, at de findes i hundredevis under hver eneste tangbunke, men de er faktisk glimrende svømmere og færdes lige så godt ude i vandet.


==Se også==
==Se også==

Versionen fra 21. feb. 2005, 14:51

En strandbred er et et stykke land lige ud til havet, hvor der som oftest er aflejret sand fra havet.

Strandbredden er en typisk randzone, et område mellem to biotoper, hvor planter og dyr fra dem begge mødes og udnytter de skiftende nicher i fællesskab.

Tangloppen er et godt eksempel på et dyr, der har tilpasset sig de meget svingende forhold på strandbredden. Alle ved, at de findes i hundredevis under hver eneste tangbunke, men de er faktisk glimrende svømmere og færdes lige så godt ude i vandet.

Se også