Vejle Bibliotekerne: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m robot: automatisk teksterstatning: (-===Eksterne henvisninger=== +==Eksterne henvisninger== & -===Ekstern henvisning=== +==Ekstern henvisning== & -===Kilder=== +==Kilder== & -===Kilder=== +==Kilder== & -===Eksterne link=== +==Eksterne link== & -===Ek
Linje 17: Linje 17:




===Eksterne henvisninger===
==Eksterne henvisninger==
* Link til [http://www.vejlebib.dk/ Vejle Bibliotekerne]
* Link til [http://www.vejlebib.dk/ Vejle Bibliotekerne]



Versionen fra 23. okt. 2008, 23:00

Fil:Biblioteket udefra 002.jpg
Vejle Bibliotek

Vejle Bibliotekerne er centralbibliotek for bibliotekerne i Fredericia, Haderslev, Hedensted, Horsens, Kolding, Middelfart, Sønderborg og Aabenraa kommuner. Biblioteket er også bibliotek for Vejle Kommunes borgere.

Vejle Bibliotekerne er organiserede med et hovedbibliotek i Vejle og centerbiblioteker i Børkop, Egtved, Give og Jelling. Desuden har Vejle Bibliotekerne en bogbus.


Vejle Børnebibliotek - med forundringen som drivkraft

Få en tur i Fredriks rutebil eller leg i Villa Villekulla, få prinsessekjole eller ridderdragt på i Himmelslottet og spil en lille skuespil, deltag i Den Musiske Ferieskole eller Baby-bongo. Eller kom og lån en bog.

Dette er blot nogle af mulighederne på Vejle Børnebibliotek.

Bibliotekarbordet er lavet af et gammelt klaver, og det er et eksempel på, hvordan vi gerne vil få børnene og deres voksne til at undres. Kan et bord se sådan ud? Forundringen skal gøre børnene nysgerrige og være drivkraften til at skabe kreativitet og motivationen til at søge yderligere oplysninger og viden.

Tanken bag biblioteket er at skabe ”det musiske børnebibliotek”, der fremmer det musiske i barnet. Med ”musisk” mener vi, at man skal være åben til at se nye muligheder og være parat til at bryde vanen. På den måde tænker og handler man kreativt.

Forundringen fremmer det musiske. Det samme gør legen og kunsten. Legen foregår bl.a. på Himmelslottet og på Kaskeflottet – vores lille eksperimentarium. Børnene møder kunsten ved bl.a. vore forfatterskabe. Skabe lavet af kunstnere inspireret af en kunstners forfatterskab. Vi har et ”Flemming Quist Møller Skab”, et ”Astrid Lindgren Skab” og mange flere.


Eksterne henvisninger