Lis Smed: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Mons1957 (diskussion | bidrag)
m Kategori
m stub
Linje 1: Linje 1:
'''Lis Smed''' (født [[27. november]] [[1914]] i [[Horsens]], død [[24. november]] [[1944]]) var en dansk skuespiller.
'''Lis Smed''' ([[27. november]] [[1914]] [[24. november]] [[1944]]) var en dansk [[skuespiller]].
==Biografi==
==Biografi==
Lis Smed rejste som ganske ung til København, hvor hun tog forskellige former for undervisning i dans og musik. Hun slog igennem som Gertie i ''Den lille butik'' på [[Det Ny Teater]] allerede i [[1934]], og hun medvirkede i sin første film året efter. Efter flere roller på teateret og i film gennemgik hun i [[1937]]-[[1940]] [[Det Kongelige Teater]]s elevskole, og efterfølgende havde hun engagementer på [[Frederiksberg Teater]] og [[Riddersalen]]. På [[Folketeatret]] fik hun et gennembrud som Jenny i [[Carl Erik Soya|Soyas]] ''Brudstykker af et Mønster'', men hun blev dog mest kendt for en række filmroller, ikke mindst som Wulfdine i ''[[Thummelumsen]]''.
Lis Smed blev født i [[Horsens]], men rejste som ganske ung til København, hvor hun tog forskellige former for undervisning i dans og musik. Hun slog igennem som Gertie i ''Den lille butik'' på [[Det Ny Teater]] allerede i [[1934]], og hun medvirkede i sin første film året efter. Efter flere roller på teateret og i film gennemgik hun i [[1937]]-[[1940]] [[Det Kongelige Teater]]s elevskole, og efterfølgende havde hun engagementer på [[Frederiksberg Teater]] og [[Riddersalen]]. På [[Folketeatret]] fik hun et gennembrud som Jenny i [[Carl Erik Soya|Soyas]] ''Brudstykker af et Mønster'', men hun blev dog mest kendt for en række filmroller, ikke mindst som Wulfdine i ''[[Thummelumsen]]''.


==Filmografi==
==Filmografi==
Linje 19: Linje 20:
*''[[I går og i morgen]]'' [[1945]]
*''[[I går og i morgen]]'' [[1945]]


{{skuespillerstub}}


[[Kategori: Danske skuespillere|Smed,Lis]]
[[Kategori: Danske skuespillere|Smed,Lis]]

Versionen fra 13. nov. 2008, 02:28

Lis Smed (27. november 191424. november 1944) var en dansk skuespiller.

Biografi

Lis Smed blev født i Horsens, men rejste som ganske ung til København, hvor hun tog forskellige former for undervisning i dans og musik. Hun slog igennem som Gertie i Den lille butikDet Ny Teater allerede i 1934, og hun medvirkede i sin første film året efter. Efter flere roller på teateret og i film gennemgik hun i 1937-1940 Det Kongelige Teaters elevskole, og efterfølgende havde hun engagementer på Frederiksberg Teater og Riddersalen. På Folketeatret fik hun et gennembrud som Jenny i Soyas Brudstykker af et Mønster, men hun blev dog mest kendt for en række filmroller, ikke mindst som Wulfdine i Thummelumsen.

Filmografi

I sit meget korte liv nåede Lis Smed blandt andet at medvirke i følgende film:

SkuespillerSpire
Denne skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi